Va place sa va jucati pe calculator ?

Zilele trecute am participat la un curs unde printre altele am aflat ca jocurile pot fi extrem de bune, atat pentru copii cat si pentru adulti. Explicatia este una extrem de simpla jocurile antreneaza mintea chiar si cele de pe calculator, ne ajuta sa socializam, sa gandim logic, etc. Mai toti cursantii au primit informatia extrem de interesati, in afara de o madam care nu putea fi de acord ca jocurile de pe internet pot fi un lucru bun. Si a inceput sa ne explice ca ea a cumparat special pentru copilul ei perusi, veverita de nu stiu care si un acvariu cu pestisori. Perusii si acvariu am avut si eu in copilarie, dar asta nu mi-a taiat pofta de un joc pe calculator sau tv.

Nu contest ca exista jocuri care nu sunt pentru copii, dar in acelasi timp mi se pare aberant sa iti trimiti copilul sa caste ochii in acvariu atunci cand iti cere sa il lasi sa se joace pe calculator. In plus daca chiar vrei sa il faci sa ii placa pestii, acvariul, etc, exista jocuri acvariu, jocuri pescuit, poate invata de pe internet jucandu-se si nu fortat. Copiii se plictisesc imediat chiar si de un acvariu pe viu, si pana la urma oricate acvarii i-ai lua nu se va face marinar sau scafandru ­čÖé decat daca va dori el.

Cred, sper ca situatia e unica, nu pot sa imi inchipui ca exista parinti care isi pun copiii sa ,, pescuiasca ” in acvariu cu privirea. Este adevarat ca nu toate jocurile de pe internet sunt foarte bune pentru copii, insa mare parte nu dauneaza ci dimpotriva pot fi educative. Cat priveste statul la calculator in mod excesiv nu are neaparat legatura cu jocurile, pana la urma tot ceea ce este excesiv este daunator, chiar si cand ne referim la cele mai bune lucruri din viata noastra.

2 comments

  1. Este adevarat ca jocurile pe calculator nu sunt foarte agreate de catre parinti. Dar traim intr-o era in care copilul trebuie sa tina pasul cu tehnologia… altfel, risca sa fie exclus din cercul de prieteni… Este normal ca un copil sa nu faca doar asta, dar trebuie lasat sa acceada si la tehnologie… dar cu masura. Daca ii interzici ceva, va ajunge sa faca acel ceva dar fara a-ti spune tie ca parinte. In plus, se stie ca in randul copiilor, mai ales printre baietei, exista tachinari… Nu vrei sa ii creezi un complex copilului, doar pentru ca tu consideri ca NU trebuie sa acceada la noua tehnologie.

  2. Ana@

    Bine punctat,

    O astfel de ,, protectie ” poate ,,crea” un individ care va pleca cu un ,, handicap” fata de ceilalti.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.