Urșii polari dau năvală peste ruși

Surse din cadrul udeemeeree susțin că Vladimir Putin l-a sunat pe Kelemen Hunor ca să-i ceară sfatul într-o problemă gravă. Vin urșii polari peste ruși și îi ronțăie, de foame. Dat fiind experiența lui țanțos Barna la ministerul mediului și a relațiilor sale strânse cu prințul care l-a împușcat pe ursul Arthur, Putin a dorit să afle dacă e bine să dea cu tunul în urși.

Mai puţini urşi polari înfometaţi ar putea să ajungă în satele arctice din Rusia în această iarnă în căutare de hrană, susţin activişti pentru drepturile animalelor, potrivit cărora temperaturile scăzute din acest an le permit animalelor să vâneze în habitatul lor obişnuit, informează DPA.

„Pentru moment, situaţia este calmă”, a declarat pentru DPA Dmitri Ryabov de la World Wildlife Fund (WWF). „În acest an s-a format gheaţă pe mare la timp, iar urşii polari s-au deplasat spre nord pentru a vâna foci”, a precizat el.

În trecut, oamenii care locuiau în satele de coastă din nordul ţării priveau cu îngrijorare cum urşi polari înfometaţi căutau hrană în gropile de gunoi şi în pubele.

Circa 50 de urşi s-au aventurat în urmă cu doi ani în zone locuite din arhipelagul Novaya Zemlya, petrecând săptămâni întregi în acestea şi determinând autorităţile să declare starea de urgenţă.

Urşii polari folosesc de obicei gheaţa marină pentru a vâna foci, însă pe măsură ce stratul de gheaţă se formează din ce în ce mai târziu şi se dezgheaţă mai devreme, „animalele merg să caute hrană pe uscat”, explică Ryabov.

Urşii polari „sunt forţaţi să stea mai mult timp pe ţărm şi apoi, inevitabil, ajung în apropierea oamenilor – din curiozitate şi în căutare de hrană, atraşi de mirosuri”, a adăugat specialistul.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.