Unitatea Protejata – o buna solutie de integrare pe piata muncii pentru persoanele cu dizabilitati

Datorita faptului ca statul doreste protectia persoanelor cu dizabilitati si integrarea lor in societate, firmele cu mai mult de 50 de angajati sunt obligate sa angajeze macar 4% persoane cu diverse dizabilitati.
Daca aceasta conditie nu este indeplinita, compania in cauza trebuie fie sa plateasca lunar catre bugetul de stat 50% din salariul de baza minim pe tara, inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu a angajat persoane cu dizabilitati, fie sa achizitioneze produse si/sau servicii de la o Unitate Protejata pe baza de parteneriat.

Multe dintre companii aleg prima varianta, deoarece nu exista in tara foarte multe Unitati Protejate.
Cei care locuiesc in Bucuresti, Timisoara, Targu Jiu sau Constanta au posibilitatea de a incheia un parteneriat cu o Unitate Protejata. E vorba despre Compania DDD. Si ghici ce? Daca optezi pentru servicii de la DDD, mai indeplinesti inca o conditie fara de care compania nu ar putea functiona – obligativitatea prestarii serviciilor de deratizare, dezinsectie si dezinfectie.
Unitatile Protejate sunt foarte apreciate si foarte benefice atat pentru firme (deoarece le ajuta sa indeplineasca termenii legali), cat si pentru persoanele cu dizabilitati.

De multe ori, persoanelor cu dizabilitati le este foarte greu sa isi gaseasca un loc de munca. Cel mai adesea, persoanele care au deficiente de mers, vaz sau auz sunt foarte competente din punct de vedere intelectual. Ele trebuie incurajate si incadrate in societate, respectiv pe piata muncii. Compania DDD asta face. Le ofera locuri de munca adaptate in functie de tipul de dizabilitate, locuri de munca in cadrul carora sa isi poata desfasura activitatea in cele mai bune conditii.

Angajatii cu dizabilitati ai companiei DDD sunt atent selectati, pentru a fi persoane competente si apte de munca. In selectia lor se implica activ si cei de la Fundatia Motivation Romania. Cu ajutorul lor, din 2014 pana in prezent DDD a angajat peste 12 persoane cu dizabilitati.
Daca si tu esti pentru integrarea pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati, da vestea mai departe. Toate companiile trebuie sa stie ca au posibilitatea de a incheia un parteneriat cu o Unitate Protejata pentru a veni in ajutorul persoanelor cu dizabilitati si pentru a le face acestora viata mai frumoasa si mai usoara.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.