Un ministru afgan, refugiat în Germania, a renunțat la jobul de curier

Syed Ahmad Shah Saadat, un fost ministru afgan care a ţinut primele pagini ale ziarelor din Germania după ce a început să lucreze în această ţară pe post de curier care livra mâncare, şi-a găsit un nou loc de muncă la un start-up din Leipzig, a confirmat luni noul său şef.

Sadaat lucrează cu normă întreagă la SimpleBreath, ce produce măşti FFP2 purtate la scară largă în Germania ca protecţie împotriva noului tip de coronavirus, a precizat directorul micii întreprinderi, Maximilian Karl Schimdt.

Sadaat lucrează patru zile pe săptămână ca operator de utilaje.

În afară de confecţionarea măştilor, SimpleBreath lucrează la înfiinţarea unei noi firme de consultanţă în domeniul IT.

„O zi pe săptămână, domnul Sadaat este ocupat cu înfiinţarea noii companii. Începând din ianuarie, el va lucra cu normă întreagă drept consultant IT”, a adăugat Schmidt.

Sadaat a declarat că a devenit ministru în guvernul afgan pe vremea preşedintelui Ashraf Ghani, după ce vreme de mulţi ani a fost expert în industria de telecomunicaţii.

În 2018, el a demisionat la presiunile unor membri ai cercului apropiat al lui Ghani, a relatat Sadaat. El a venit în Germania în 2020, cu scopul de a continua să lucreze în telecomunicaţii.

„Am aflat despre povestea lui din mass-media şi pur şi simplu i-am scris”, a spus Schmidt, cu referire la relatările de dinainte din presa germană în care Sadaat apărea purtând uniforma portocalie a curierilor unei importante aplicaţii de takeaway, Lieferando.

„Pierdem atât de mult potenţial în Germania. De aceea am fost de părere că (lui Sadaat) trebuie să i se acorde o şansă”, a subliniat Schmidt.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.