Un astronaut german pleacă în spațiu cu o supă de cartofi

Nimic nu se compară cu mâncarea de acasă. Astronautul german Matthias Maurer, de la Agenţia Spaţială Europeană (ESA), a spus că va lua cu el tocăniţă de vânat şi supă de cartofi atunci când va călători spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), la sfârşitul lunii octombrie.

Matthias Maurer, în vârstă de 51 de ani, a afirmat, cu prilejul unei conferinţe de presă desfăşurate joi, că i-a fost pregătită mâncare ”tipic germană”, dar pe care nu a gustat-o încă.

”O să o împart cu colegii mei de echipaj şi sunt sigur că va fi foarte delicioasă şi toată lumea o aşteaptă cu nerăbdare”, a spus el.

Rămâne de văzut dacă și colegii de echipaj ai germanului vor aprecia gastronomia hanseatică.

Obiectivul principal al misiunii la care participă astronautul german este cercetarea – Maurer a spus că el şi colegii lui vor lua cu ei în ”bagaje” 300 până la 350 de experimente.

Trei astronauţi de la NASA, Thomas Marshburn, Raja Chari şi Kayla Barron, vor călători împreună cu Matthias Maurer în capsula Crew Dragon, dezvoltată de compania privată din domeniul spaţial SpaceX, fondată de miliardarul Elon Musk.

Echipajul va decola de la baza de lansare Cape Canaveral din Florida.

Astronauţii vor realiza experimente la o altitudine de aproximativ 400 de kilometri pe orbita Pământului timp de şase luni şi vor finaliza, totodată, o misiune extravehiculară.

Capsula care transportă echipajul ar urma să se conecteze cu avanpostul spaţial în data de 31 octombrie.

Matthias Maurer a mai spus că aşteaptă cu nerăbdare să fotografieze Pământul din spaţiu, după ce a petrecut un an călătorind în jurul lumii.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.