Tot romanul se vrea bun vanzator

De cateva zile bantui si eu in cautarea unei masini. Cautarea o fac exclusiv online, nu caut ceva pretentios. Vreau o masina de litraj mic, iar pretul sa nu treaca de un 2000 euro. Am avut cateva discutii, cu unii care aveau la vanzare o droaie de masini dar si cu altii care vindeau o masina. Adica atat amatori cat si profesionisti. Din pacate discutiile au fost de acelasi nivel.

Cu alte cuvinte romanii nu stiu sa isi vanda marfa, se simt jigniti daca le pui intrebari ,, indiscrete” legate de kilometraj. Ba chiar revoltati daca ii intreb daca masina are sau nu doua randuri de cauciucuri. Cat priveste negocierea pretului cred ca mai usor poti obtine o reducere la o reprezentanta auto in cazul unei masini noi.

Posibil sa fi avut eu ghinionul sa nimeresc doar pe cei treziti cu fata la cearceaf, insa cam asta e situatia. La capitolul oameni de vanzari stam prost in toate domeniile, insa ma gandeam ca atunci cand vinzi ceva personal o faci mai cu drag, mai cu toata gura. Ca doar ai tot interesul sa faci vanzarea. Sau poate unora le e frica ca ar scapa de ,,ocupatie ” si prefera sa tina marfa pe ,, taraba”.

One comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.