zambesc.com RSS Feed

Suntem credinciosi

Mai toti cei care viziteaza Romania spun ca suntem un popor credincios, ceea ce este foarte bine. Insa in calitate de crestin ortodox am o mare intrebare, o dilema. Nu inteleg care este scopul hainelor impopotonate pe care le poarta mai marii bisericilor. Poate ati vazut si voi, unii preoti au tot felul de podoabe, lanturi groae de aur, haine colorate si cusute cu fir de aur, coroane sau cel putin aici as incadra ceea ce poarta ei pe cap si in plus cei cu functii mari mai au si un baston din aur. Parca ar fi un personaj de carnaval si nu un lider spiritual, toate acestea cumulate, pe mine personal ma fac sa nu prea am incredere in aceste persoane. Asta nu inseamna ca nu cred in Dumnezeu, dimpotriva, insa nu pot sa am incredere in cei care conduc Biserica Ortodoxa. Nu cred ca mai suntem in evul mediu, iar vesmintele cuiva nu au efectul psihologic pe care il aveau in trecut. Este normal ca un preot sa fie imbracat diferit, dar de ce aur ?…de ce doar lucruri scumpe ?

, , ,
12 Comentarii
 1. Ana-smart trike :

  A zis pe data de 9 august, 2011

  Nu nu, intelegi gresit, pe ei nu ii intereseaza bogatiile lumesti. Ati vazut Indiana Jones? Pocalul lui Iisus era cel mai urat si simplu, nu impodobit…

 2. dePop :

  A zis pe data de 9 august, 2011

  Chiar nu inteleg………………atunci de ce au haine de aur, masini de ultima generatie si mai cate si cate………….nu prea s-a schimbat nimic de la inchizitie, doar ca nu mai acuza pe unul si pe altul de vrajitorie…..restul tot in cele lumesti sta, adica bani…..nu e o situatie generala, dar in mare cam asta e.

 3. Tina :

  A zis pe data de 9 august, 2011

  Si eu cred in Dumnezeu dar cred ca religia, obiceiurile etc. au fost inventate de oameni. Asa probabil, au inventat si imbracamintea aia „mai scumpa” care si mie mi se pare cam inutila sa nu zic altfel. Puteau fi imbracati in altceva mai simplu, in fine. In ultimul timp, si cand zic asta ma refer in ultimii ani, mai marii bisericii au avut parte de multe reclame negative… cu bani… cu averi… cu diverse afaceri. Nu mi se pare nici mie normal sa aibe „nu stiu cat aur pe ei” dar ce poti face? Asa vor sa fie…

 4. Bogdan :

  A zis pe data de 9 august, 2011

  E cam ceea ce am spus eu aici: https:// oameniintreoameni.blogspot.com/2011/08/credinta.html daca permiti link-ul, care are legatura cu ce ai spus tu. Sunt total de acord cu tine.

 5. dePop :

  A zis pe data de 9 august, 2011

  Nu e chiar la subiect si cam fara continut

 6. Felicia :

  A zis pe data de 9 august, 2011

  Pai daca suntem atenti la Biblie se spune sa nu ne acoperim cu aur, se spune sa nu ne inchinam la zei din lut sau icoane… Si totusi reprezentantii lui D-zeu ne invata cu totul altceva. Gresesc?

 7. dePop :

  A zis pe data de 9 august, 2011

  Felici@
  De multe ori ma gandesc la aceste aspecte care sunt oarecum contradictorii…dar cu cat te maturizezi mai mult, gandesti fara sa fii influentat cu atat iti dai seama ca exista multe lucruri care nu sunt tocmai in regula.

 8. Anunturi :

  A zis pe data de 10 august, 2011

  Astea sunt ca Mos Craciun, tre’ sa te prinzi singur.

 9. Electronice Online :

  A zis pe data de 10 august, 2011

  Defapt ce-i Biserica Ortodoxa din ziua de azi?Stie cineva?Simplu este un loc in care circula foarte multi bani si meseria de preot una foarte grea dar care este platita foarte bine.Poate stiti bancul cu adunarea bisericilor.
  Banc:Mai multi preoti de diferite religii au intalnire asupra preturilor.Avem preot ortodox,catolic si un musulman.
  Preotul ortodox:Noi facem un cerc aruncam bani in sus si ce pica in cerc este a lui Dumnezeu si ce-i pe langa pastram.
  Cel catolic:facem si noi un cerc dar ce pica inauntru este a nostru ce e pe langa apartine lui Dumnezeu.
  Musulmanul:La noi se face un patrat si aruncam bani in sus si Dumnezeu isi opreste cat vrea si restu ii pastram noi.

 10. Andrutzza :

  A zis pe data de 10 august, 2011

  In sfarsit aflu ca nu sunt singura care gandeste asa! Ma bucur happy

 11. Malvina :

  A zis pe data de 11 august, 2011

  Eu m-am saturat de babale credincioase din autobuz… vai, ele, atat de pioase cand se imbrancesc sa pupe niste moaste…

 12. Anunturi :

  A zis pe data de 12 august, 2011

  Le inteleg intr-un fel, de frica fac asa ele.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*