Stafeta pe zebra

Zebra este locul unde pietonul are cele mai multe drepturi sau mai bine spus, pietonul are toate drepturile. In mod normal cand sunt sofer respect pietonii de pe zebra, dar nu reusesc sa inteleg pietonii care stau in asteptare si pleaca doar atunci cand celalalt pieton care vine din sens opus ajunge pe trotuar.
In loc sa existe o sincronizare si un timp cat mai scurt, anumiti pietoni stau ca la atletism sa primeasca stafeta de la pietonul care vine inspre ei, uneori ajungi sa stai mai mult la trecerea nesemaforizata decat la un semafor……Ar trebui pana la urma si un permis de pietoni, mai ales ca te trezesti cu ei mai peste tot.

10 comments

 1. De acord. E chiar stresant cand vezi ca acorzi prioritatea sirului de pietoni care nu se mai termina.

  Ar fi tare sa avem amenzi pentru pietoni.

 2. Teoretic exista amenzi pentru pietoni, atunci cand acestea incalca legea, insa uneori e vorba de bun simt……………..insa putem vorbi de acelas lucru si din partea unor soferi….pana la urma situatia e creata de ambele parti.

 3. Ai dreptate. De multe ori eu-pietonul acord prioritate de pe trotuarul din fata trecerii de pietoni soferului care se apropie.

 4. Cel mai enervant e cand opreste la trecere, iar pietonul iti face semn sa mergi mai departe, practic iti da el prioritate. Daca nu vrei sa traversezi, de ce stai ca nesimtitul pe zebra???

 5. Unii sunt chiar nehotarati: sa paseasca sau nu pe zebra?Atunci opresti si ii obligi sa treaca, altfel cine stie, dai de vreo amenda ca nu l-ai lasat sa treaca.

 6. Claudia are dreptate. Semafoarele cu buton sunt super. Nu astepti ca nebunul sa se faca verde cand astepti sa traversezi si nici nu ti se lungesc urechile pana trece tot cardul de pietoni cand esti sofer. Plus ca se intampla de multe ori sa nu fie pietoni dar trebuie sa astepti la rosu cu strada goala ca mna! trebuie!

 7. Mare dreptate aveti. Multi idioti de genul asta am intalnit. Dar, pana la urma, ce scoala iti trebuie sa fi pieton? Toti ne nastem pietoni, unii mai buni, altii mai prosti.

 8. Pietonii pot fi uneori de-a dreptul inconstienti… Bine ca sunt si cazuri groaznice in care oferii omoara oameni care traverseaza regulamentar…

 9. Am vazut azi doi batranei care alergau pe trecerea de pietoni – nu mi se pare ok sa alergi pe trecere, poate e vreun sofer care nu te observa la timp si mai stai si pe la spital , sau mai rau.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.