zambesc.com RSS Feed

Stafeta pe zebra

Zebra este locul unde pietonul are cele mai multe drepturi sau mai bine spus, pietonul are toate drepturile. In mod normal cand sunt sofer respect pietonii de pe zebra, dar nu reusesc sa inteleg pietonii care stau in asteptare si pleaca doar atunci cand celalalt pieton care vine din sens opus ajunge pe trotuar.
In loc sa existe o sincronizare si un timp cat mai scurt, anumiti pietoni stau ca la atletism sa primeasca stafeta de la pietonul care vine inspre ei, uneori ajungi sa stai mai mult la trecerea nesemaforizata decat la un semafor……Ar trebui pana la urma si un permis de pietoni, mai ales ca te trezesti cu ei mai peste tot.

, , ,
10 Comentarii
 1. Marius :

  A zis pe data de 21 septembrie, 2011

  De acord. E chiar stresant cand vezi ca acorzi prioritatea sirului de pietoni care nu se mai termina.

  Ar fi tare sa avem amenzi pentru pietoni.

 2. dePop :

  A zis pe data de 21 septembrie, 2011

  Teoretic exista amenzi pentru pietoni, atunci cand acestea incalca legea, insa uneori e vorba de bun simt……………..insa putem vorbi de acelas lucru si din partea unor soferi….pana la urma situatia e creata de ambele parti.

 3. Marius :

  A zis pe data de 22 septembrie, 2011

  Ai dreptate. De multe ori eu-pietonul acord prioritate de pe trotuarul din fata trecerii de pietoni soferului care se apropie.

 4. matrixgaby :

  A zis pe data de 22 septembrie, 2011

  Cel mai enervant e cand opreste la trecere, iar pietonul iti face semn sa mergi mai departe, practic iti da el prioritate. Daca nu vrei sa traversezi, de ce stai ca nesimtitul pe zebra???

 5. Anu :

  A zis pe data de 22 septembrie, 2011

  Unii sunt chiar nehotarati: sa paseasca sau nu pe zebra?Atunci opresti si ii obligi sa treaca, altfel cine stie, dai de vreo amenda ca nu l-ai lasat sa treaca.

 6. Claudia :

  A zis pe data de 22 septembrie, 2011

  Ar trebui puse peste tot semafoarele pentru pietoni cu buton, e mult mai ok cu ele

 7. Tatiana :

  A zis pe data de 23 septembrie, 2011

  Claudia are dreptate. Semafoarele cu buton sunt super. Nu astepti ca nebunul sa se faca verde cand astepti sa traversezi si nici nu ti se lungesc urechile pana trece tot cardul de pietoni cand esti sofer. Plus ca se intampla de multe ori sa nu fie pietoni dar trebuie sa astepti la rosu cu strada goala ca mna! trebuie!

 8. Bogdan :

  A zis pe data de 23 septembrie, 2011

  Mare dreptate aveti. Multi idioti de genul asta am intalnit. Dar, pana la urma, ce scoala iti trebuie sa fi pieton? Toti ne nastem pietoni, unii mai buni, altii mai prosti.

 9. Tania :

  A zis pe data de 25 septembrie, 2011

  Pietonii pot fi uneori de-a dreptul inconstienti… Bine ca sunt si cazuri groaznice in care oferii omoara oameni care traverseaza regulamentar…

 10. Claudia :

  A zis pe data de 2 octombrie, 2011

  Am vazut azi doi batranei care alergau pe trecerea de pietoni – nu mi se pare ok sa alergi pe trecere, poate e vreun sofer care nu te observa la timp si mai stai si pe la spital , sau mai rau.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*