Somnul si visele

Am un somn foarte agitat si plin de vise , uneori ma trezesc parca mai obosit decat m-am culcat. Discutand cu cineva pe aceasta tema, am fost surprins sa aflu ca persoana cu care purtam conversatia nu viseaza in timpul somnului. Sau poate mai degraba nu isi aduce aminte de vise, cel putin asta stiu eu ca se intampla, din cele citite de mine. Toti visam insa nu toti ne amintim ceea ce am visat.

Cautand o explicatie la problema mea cu somnul agitat, am gasit cateva sfaturi, indicatii, pe care eu nu le respect si probabil aceasta ar fi cauza. Mai exact este vorba de orele la care ne culcam. Specialistii considera somnul pana la ora 24 ca fiind profund si odihnitor, pentru cei care merg la culcare dupa aceasta ora, cum e si cazul meu, somnul va fi mai agitat si plin de vise, adica REM (rapid eye movement). Solutia culcatului devreme imi pare imposibila, oricat as incerca nu reusesc sa adorm inainte de ora 24. E bine totusi ca ma trezesc in pat si nu in alta parte.

10 comments

  1. Nu esti singurul care adoarme dupa 12…norocul meu e ca eu niciodata nu retin ce visez..

  2. O sa aveti tot timpul din lume de la 40 de ani incolo sa va culcati de la 9-10, cand v-o ajunge oboseala… Sunteti inca tinerei, nu va mai faceti probleme. 🙂

  3. Nici eu nu reusesc sa adorm mai devreme de 12- 1 chiar dar stiam ca somn bun este si dimineatza de pe la 4 asa pana la 7-8 macar pe ala sa l prindem 🙂

  4. Cam greu cu culcatul pana in ora 24. Dar viserele din cate stiam eu apar inainte de a ne trezi

  5. Visele pot apare in orice faza a somnului, nu doar in REM, desi alea din REM sunt de obicei mai fantastice, mai pline de incarcatura emotionala uneori, alea din non-REM fiind mai aproape de activitati cotidiene obisnuite „realiste”.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.