Somnambulismul

Nu incerc sa prezint in mod stiintific ce este somnambulismul, sunt mai in masura altii sa faca acest lucru. Insa ,, rasfoind ” netul mi-a atras atentia un articol despre persoanele care sunt somnambule, adica cei care se ridica noaptea din pat si fac diverse lucruri fara sa stie de ei. Practic acestia se plimba in timpul somnului. Mai nou specialistii ne anunta ca majoritatea somnambulilor, in afara de plimbarile nocturne prin casa sau uneori si pe afara acestia mai nou s-au apucat sa dea sms-uri.

Adica daca primiti vreun sms mai dubios la o ora mai nepotrivita e foarte posibil ca acesta sa fie trimis de un prieten in timpul somnului. Partea cu trimis de sms-uri nu mi se pare foarte grava, adica e mai ok decat sa te trezesti ca ai facut cateva plati cu cardul de genul cumparat sase tigai din acelea pe care le vinde Bahmuteanca…:) Pana la urma daca aveti astfel de probleme ar trebui sa ascundeti bine cardul, altfel dimineta s-ar putea sa fie gol.

Iata cateva povesti cu somnabuli :

Cunosc cateva persoane care se plimba noaptea, dar mai cunosc si cateva povesti interesante, auzite de pe la prieteni. In general persoanele pe care le cunosc nu au probleme foarte mari….Incepand de la plimbari prin casa, pana la facut bagaje, sau imbracat in alte haine, adica se culca in pijama si se trezesc in trening. Din povestile auzite cea mai interesanta, e povestea unui coleg de liceu, tatal acestuia s-a apucat in miez de noapte sa vopseasca poarta. Evident nu a terminat lucrarea in somn ci a doua zi.

Deci tineti usa foarte bine inchisa noaptea, chiar daca nu aveti astfel de probleme, nu se stie niciodata cand vecina blonda de la etaj sau cea bruneta de la parter pleca la plimbare in timpul somnului si va treziti cu ea in pat…:D ..sau poate cu vreun vecin..:(

3 comments

  1. Am trecut printr-o asemenea experienta, fara ca a doua zi sa imi fi adus aminte ceva. Noroc de prietena mea care are somnul mai usor si m-a auzit. Cu patura in brate, m-am indreptat catre usa apartamentului cu intentia de a-l parasi. Toate acestea se intamplau in timp ce dormeam. Cand am aflat a doua zi .. m-a cam luat cu fiori .. nu este de joaca .. chiar daca este funny ­čÖé

  2. Si eu am trecut printr-o experienta similara cu un coleg de camera din camin. Problema nu era ca era somnambul si mergea noaptea prin camera si faptul ca el cauta cutitele si obiectele ascutite.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.