Implant dentar – riscuri

Implantul dentar reprezenta o mare necunoscuta pentru mine pana acum ceva timp. Am inceput sa ma interesez si eu pentru o interventie in stanga in dreapta, dar mai mult m-au zapacit raspunsurile. Informatiile de pe net nu prea m-au ajutat, insa am avut norocul sa am cateva discutii cu cativa specialisti in domeniu. Asa ca acum as putea spune ca am ceva informatii si implicit peste ceva timp o sa recurg si eu la un implant. In general mai toti suntem tentati sa cerem pretul interventiei si cam atat, dar implantul dentar ca si alte interventii medicale presupune si anumite riscuri, sanse de nereusita, etc.

Riscurile implantului dentar :

– Primul pe care il pun pe lista este mana de lucru, adica medicul incepator. Sunt constient ca nimeni nu se naste invatat, cu experienta, dar nu as vrea ca eu sa fiu cobaiul, chiar daca pretul e la jumatate din jumatate.

– Materialul prost, materia prima e de asemenea foarte importanta, e ca la masini, unele functioneaza mai mult altele mai putin.

cabinet stomatologic timisoara
Foto: Facebook

– Graba, aici e vorba mai mult de pacient, dar si de medic. Pana la urma medicul decide, un implant nu se finalizeaza peste noapte, insa multi clienti vor urgent. Urgentele la capitolul implant nu functioneaza. Exista un risc foarte mare sa ramanem fara implant iar in plus sa apara complicatii.

Evident acestea sunt o parte din cauze, o mana nepriceputa poate atrage mai multe probleme, iar efectele pot fi dezastruoase. Iata o scurta lista cu ce ne putem pricopsi daca avem ghinion in cazul unui implant dentar :

– Pierderea implantului, aceasta poate fi cauzata ca urmare a inserarii neadecvate, organismul nu a acceptat implantul, timpul prea scurt de la implant la montajul partii definitive.

– Leziuni ale nervilor, exista sansa ca la implant sa fie atins un nerv si respectiv pacientul sa isi piarda anumite simturi, pe anumite portiuni. Adica se poate ajunge ca in anumite locuri din gura sa nu simtim niciun gust, ceva in genul ca dupa o injectie la dentist si asta nu pentru scurt timp, atentie se poate ajunge ca problema sa fie permanenta.

– Leziuni in zona unde s-a efectuat implantul, ca urmare a unui implant se poate ajunge la anumite leziuni care pot duce la o inflamatie, insa de regula aceasta nu este grava. Insa in cazurile extreme este necesara interventia medicului specialist.

– Implantul prea lung, adica exista posibilitatea ca implantul inserat sa fie prea lung si sa ne afecteze sinusurile…acesta e si unul din scenariile care ma bantuie cand sunt pe scaunul stomatologic….adica ma intreb si eu daca acul, freza sau implantul sunt mai lungi si imi ies prin obraz….In realitate nu se intampla chiar asa, dar e posibil ca implanul sa afecteze sinusurile din cauza lungimii. Oricum un dentist bun stie ce si cum.

Deci pana la urma daca va doriti un implant fara riscuri cautati un medic bun si cu experienta, altfel nu va ramane decat sa vorbiti sasait.

One comment

  1. Nu exista interventie medicala fara riscuri, dar trebuie sa fim precauti in alegerea cabinetului, altceva nu prea ai ce sa faci.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.