Sindromul ferestrei deschise lovește din nou: acum, președintele Lukoil

Preşedintele consiliului de administraţie al companiei petroliere private ruse Lukoil, Ravil Maganov, a murit joi după ce a căzut de la fereastra Spitalului Clinic Central din Moscova, unde se afla internat, au informat agenţiile ruse Interfax şi TASS.

”Maganov a căzut de la fereastra camerei sale din Spitalul Clinic Central în această dimineaţă. A murit din cauza rănilor”, a declarat o sursă anonimă pentru Interfax.

Citând surse ale forţelor de ordine, agenţia TASS a relatat că incidentul s-a petrecut la ora locală 07:00 (04:00 GMT) şi că este vorba ”de o sinucidere”.

Maganov, în vârstă de 67 de ani, era internat în spital după ce suferise un atac de cord şi lua antidepresive, potrivit aceloraşi surse.

Deocamdată, poliţia nu a oferit oficial informaţii despre acest incident.

Compania Lukoil a difuzat joi un comunicat în care a anunţat că preşedintele consiliului de administraţie al grupului petrolier rus a murit după ”o lungă maladie”, fără să ofere alte detalii.

Preşedintele consiliului de administraţie al Lukoil lucra din 1993 în compania rusă în posturi de conducere.

Maganov a fost prim-vicepreşedinte executiv şi superviza explorările şi producţia.

În 2020 consiliul director al Lukoil l-a numit pe Maganov preşedinte în locul lui Valeri Greifer, care a murit în aprilie acel an.

Maganov era unul dintre liderii istorici ai grupului Lukoil, înfiinţat în noiembrie 1991. Potrivit comunicatului Lukoil, Maganov este cel care şi-a imaginat şi a propus numele companiei.

AFP notează că, în martie, Lukoil a fost una dintre puţinele companii ruse care au cerut oprirea ofensivei Moscovei în Ucraina, care a fost urmată de o avalanşă de sancţiuni occidentale împotriva marilor grupuri şi înalţilor responsabili ruşi.

La sfârşitul lui aprilie, miliardarul Vaghit Alekperov, pe atunci preşedinte al grupului, a demisionat la o săptămână după ce a fost plasat pe lista personalităţilor ruse sancţionate de Regatul Unit.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.