Si politistii iarta cateodata…

Astazi am avut mai multe drumuri de facut prin oras, implicit un drum pana la piata. In lateralul pietei exista un drum cu o singura banda care trece peste linia de tramvai, bineinteles la intersectie drumurilor exista un semafor.
Atat in stanga cat si in dreapta masinii, oameni, haos, am trecut de intersectie fara sa realizez ca se facuse rosu. Imediat dupa un microbuz parcat pe trotuar, dand din maini, ies doi domni politisti.
Imi cer actele si imi comunica ca imi va fi retinut permisul 30 de zile…… Mi-a picat fata , semaforul e posibil sa fi fost rosu insa din directia mea nu se mai vedea din cauza masinilor parcate. Cred ca era prioritar sa se deblocheze drumul, am insistat explicand totusi ca semaforul nu este vizibil….

Dupa vreo 10 minute de discutii mi-a propus sa ma amendeze pentru centura, in alta situatie as fi fost de acord, insa de data aceasta chiar nici varianta aceasta nu mi se parea echitabila, inca 5 minute de discutii si insistente….. si o propunere din paretea mea; avertisment, la care politistul mi-a raspuns zambind ca el nu se chinuie sa imi scrie avertisment………………..In final mi-am primit actele si am plecat. Nu credeam ca voi scapa asa usor insa astazi as putea spune ca a fost o zi norocoasa sau am dat peste politisti de treaba.

6 comments

  1. Ahahaha, radem noi, bine ca ai scapat, dar politistii isi fac treaba in sila si de cele mai multe ori se iau de ce nu trebuie.

  2. Eu saptamana trecuta am luat amenda pentru centura la 10 m de poarta casei mele…67 de lei + 2 puncte de penalizare, nu am putut sa cad la nici o intelegere din pacate…dar nici amenda nu o sa platesc

  3. Ce raspuns scurt si la obiect ai dat Dan, insa nu inseamna ca daca iei amenzi pe nedrept si nu le platesti, esti cocalar de Romania, corect?

  4. Laurentiu, de unde stii ca Funny aka ‘cocalarul’ nu se intorcea acasa dupa un drum de 50 de km, evident, fara centura, pe timpul caruia si-a riscat practic viata lui, si probabil si a altora (daca mai era cineva cu el in masina)? Atitudinea lui Dan e corecta, pentru ca e perfect legal si corect sa fii sanctionat daca nu poti nenorocita aia de centura. Asa daca e sa gasim scuze putem gasi o gramada. Ba ca eram la 10 m de poarta, ba ca am uitat, ba ca nu ma duc prea departe si nu e nevoie de centura..

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.