zambesc.com RSS Feed

Semineul face casa mai frumoasa ?

Nu stiu daca exista persoane carora sa nu le placa semineul. Cel putin eu nu cunosc pe nimeni, oricine se apuca sa descrie interiorul ideal pentru o casa va include si un semineu. Daca ar fi sa analizam situatiile ideale din filme mai toate includ un semineu. Pana la urma acest obiect si-a depasit de mult functia practica cea de sursa de caldura si a fost transformat intr-un obiect de design. Eu as spune ca e mai mult de atat… Semineul a fost poate prima sursa de relaxare, iar ceva mai tarziu au aparut cartile, urmate de aparate radio si respectiv televizor.

Cel mai frumos semineu

Este extrem de greu sa faci un top al celor mai frumoase seminee. Designul interior este cel care ,, dicteaza” alegerea unui semineu. Existe seminee moderne care evident se vor potrivi intr-o casa moderna. Dar mai exista

si modele rustice care pot da extrem de bine intr-o cabana. Dincolo de design conteaza daca exista conditii pentru un semineu clasic sau vom merge pe un semineu electric . De exemplu cei care au vizitat casa parinteasca a lu’ Creanga au putut vedea o versiune veche traditionala a semineului. Mie personal imi place extrem de mult. Insa cum spuneam si mai sus, nu iti poti alege semineul fara sa ti cont de interior.

Ce facem daca ne dorim semineu dar locuim la bloc si avem si un spatiu mic ?

Exista o solutie perfecta si accesibila in astfel de situatii, trebuie doar sa dam frau imaginatiei.

Semineu electric – Solutia pentru un decor de basm.

Semineul electric poate fi varianta perfecta din mai multe considerente. In primul rand poate fi mai ieftin, in al doilea rand nu necesita montaj, deranj si alte cele. Daca doriti sa schimbati decorul sau sa il mutati in alta incapere, treaba se face repede si fara prea mult deranj.

Dincolo de aceste aspecte semineul electric a inlocuit clasicul semineu pe lemne in multe metropole ale lumii. Multe orase mari din lume au interzis focul in sobe din cauza poluarii, printre acestea si Londra. Cu toate acestea era de neconceput ca in casele si apartamentele londoneze sa nu existe semineul. Astfel designeri si producatori in domeniu s-au orinetat catre semineul electric. Indiferent daca e electric sau pe lemne semineul trebuie sa existe intr-un camin care se doreste primitor.

Faptul este sustinut inclusiv de psihologi, care au confirmat in cateva randuri ca semineul nu este doar un obiect decorativ sau o sursa de caldura , ci si un element care va contribui inclusiv la relaxarea individului. O sursa de confort psihic, evident nu intra in discutie un semineu pur decorativ care nu a fost aprins de ani de zile. Privitul focului, al flacarilor au fost considerate inca din antichitate ca fiind o sursa de ,, incarcare” spirituala, relaxare. Cu alte cuvinte semineul nu doar incalzeste, nu doar bucura ochii, ci poate sa ne ,, incarce bateriile”, sa ne bucure sufletul, cam cat o cura la Amara happy, sau poate mai mult happy .

, ,
Un Comentariu
  1. Reti :

    A zis pe data de 23 ianuarie, 2017

    Semineul da un aspect extrem de placut in casa. Cele din imagine sunt extraordinar de frumoase.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*