Seminee antice frumoase

Imi plac foarte mult semineele, mai ales cele care au o poveste. O casa fara semineu pentru mine va fi incompleta. Acum depinde si de designul cladirii, al interiorului. Personal daca ar fi sa aleg un semineu nu as merge pe un model modern. Ci mai degraba pe o versiune vintage, de preferat un semineu vechi, cat mai vechi. Ce-i drept este greu de gasit mai ales ca semineele de pe la noi nu erau demontabile. Se construiau la fata locului si erau adaptate la cerintele clientului, in functie si de spatiu, pozitie etc.

Undeva pe la sfarsitul secolului al XVIII lea, au aparut diverse modele de semineu din fonta. Unele au ajuns si pe la noi, ba chiar s-au pastrat cateva modele pana astazi. Cele doua imagini de mai sus vorbesc de la sine.

Moda semineului revine, eu cred ca este mai mult decat o moda. Iar un semineu nu este semineu daca nu este si folosit macar douazeci de zile pe an. Din pacate cei care au un semineu pentru ca sa fie si ei in trend, nu l-au folosit decat o data sau niciodata, fiind un element pur decorativ.

2 comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.