Cu ce a fost inlocuita lada de zestre

Nu stiu cati dintre voi stiu cum arata o lada de zestre. Trebuie sa recunosc ca nici eu nu stiam pana nu de mult. Ideea e ca lada de zestre difera ca forma si chiar ca marime de la o zona la alta. In trecut acest obiect era nelipsit dintr-o casa. In general fetele care plecau ca nurori veneau cu un astfel de obiect. O lada de zestre din zona Transilvaniei este si obiectul din imagine.


Dupa cum se vede nu este Hermes si nici Luis Vuitton, dar este un obiect interesant. Poate fi un obiect decorativ perfect chiar si in zilele noastre. Sau de ce nu, o lada de zestre.

Nu stiu daca lada de zestre a fost inlocuita, mai degraba desfiintata. A fost o perioada cand varful ,, lazii de zestre ” era Dacia 1300. Dar si aceste vremuri au apus. Acum cred eu ca lada de zestre, este o viluta nou nouta sau macar un apartament. O lada din lemn natur, lucrata manual si plina cu tesaturi naturale, nu prea ar starni interes. Ba chiar ar exista riscul sa fie abandonata in sala unde se desfasoara nunta.

Una peste alta, exista totusi persoane care apreciaza un astfel de obiect. Nu doar pentru ceea ce este el, ci mai ales pentru vechime si povestea pe care o poarta.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.