zambesc.com RSS Feed

Sa (nu) ne pregatim de Halloween

Halloween. Nu stiu exact in ce zi se sarbatoreste, dar stiu ca undeva in perioada asta. Plus ca am vazut obiecte cu tematica.
Dar totusi un lucru stiu sigur: Halloween e cea mai penibila sarbatoare sarbatorita in Romania.

Ok, nu am nimic cu sarbatoarea de la americani. Ei au traditiile lor, sarbatorile lor. Sa o sarbatoreasca.
Dar in Romania, noi aveam colindatul de Craciun.

Asa, s-au gandit unii ca trebuie sa isi vanda produsele si pe la noi. Si ne-au adusa sarbatoarea asta.
Cum sunt multi copii idioti care se chinuie din rasputeri sa iasa si ei cu ceva in evidenta, ceva ceva a prins si la noi. Pentru ca se sarbatoreste. Dar asa, la misto.

Se organizeaza o petrece. Neaparat cu alcool. Se vopsesc pe fata sau cumpara niste masti. Optional se achizitioneaza si cateva obiecte pentru decor pumpkin. Si apoi se pun pe baut, zbierat si… baut. Si asa se sarbatoreste Halloweenul.

Cand, de fapt, cea mai importanta chestie de Halloween, si de fapt „emblema” acestei sarbatori sta in altceva. Copii se mascheaza in diverse personaje (infioratoare) si merg din usa in usa „la colindat” : Trick or Treat?

Merge cineva la noi cu Trick or Treat? NUUUUUU!!!!!! shame on you

, ,
7 Comentarii
 1. leana :

  A zis pe data de 22 octombrie, 2009

  Nu sunt de acord. Cea mai penibila chestie sarbatorita in Romania este, cu siguranta, indisputabil si irefutabil 14 februarie.
  Parerea mea

 2. Andrei :

  A zis pe data de 22 octombrie, 2009

  Si ziua indragostilor, cu toate inimioare alea rosii cu „i love you” e scarboasa. Dar Halloween-ul o intrece.
  Macar de ziua indragostilor te mai saruti, te mai pipai, ramai cu ceva frumos. tongue

 3. Ia suzeta neamule ! | Zambesc :

  A zis pe data de 23 octombrie, 2009

  […] ales acum, e perfecta pentru Halloween copii, funny, imagini, suzeta […]

 4. Farmacie online :

  A zis pe data de 24 octombrie, 2009

  Nu inteleg de ce trebuie sa fim asa „copiatori” la sarbatorile altora ca la noi chiar nu are rost si farmec. Halloween-ul in afara are o istorie… nu e luata asa de la vecinu’

 5. Cipryca :

  A zis pe data de 28 octombrie, 2009

  Sa vina careva la mine la usa cu colindu de halloween ca il iau la suturi big grin

 6. Movieplex – Maratonul filmelor horror de Halloween | Zambesc :

  A zis pe data de 29 octombrie, 2009

  […] Scris de Andrei Dutu in data de 29 Octombrie, 2009 O super idee a baietilo de la Movieplex. De halloween, Maratonul filmelor horror. Adica o noaptea numai cu filme horror. Cu 10 lei. + […]

 7. TheColdOne :

  A zis pe data de 30 octombrie, 2009

  Cipryca… din cauza unora ca tine , nu indraznesc parintii sa-si creasca copiii cu aceasta sarbatoare preluata …No offense … Dar mie unu mi-ar placea sa vina sa-mi bata ,copii mascati , la usa sa-mi ceara dulciuri … Sau sa vad in tot orasu impodobit cu tot felul de chestii … Desi cred ca e singura sarbatoare care mi-ar fi placut sa o avem si noi … ca in rest ale noastre sunt mai interesante … Si oricum sarbatoarea asta o avem si noi , doar ca e in 1 noiembrie si la ei e in 30/31 octombrie si se numeste sarbatoarea tuturor sfintilor … asa ca si chestie … sa nu mai aud de ziua mortilor ca e totally wrong … ziua mortilor e la rusalii , la noi la romani… ca asta cu ziua mortilor e preluata d la nemti … da … pareri impartite , oameni diferiti , personalitati diferite si credinte/convingeri diferite ….


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*