Propaganda maghiara

Nu am nimic cu ungurii, ba dimpotriva, mare parte din ei sunt mai romani decat multi dintre cei care se bat cu caramida in piept ca sunt romani. Dar ca peste tot si printre ungurii din Romania exista personaje care ar face orice ca sa se rupa de Romania, insa nu doar ei ca persoana ci si localitatea, orasul in care traiesc. Problema e ca si in tara vecina Ungaria exista astfel de idei, personaje care viseaza la tarlaua vecinilor, adica a noastra.
Festivalul Unguresc
Romanilor nu stiu cat le pasa, am impresia ca mai deloc. Spun acest lucru ca urmare a ceea ce se intampla, adica ungurii se desfasoara in voie pe la noi, cu evenimente care mai de care dar toate exclusiv unguresti. Ba mai mult mai fac si cate o intalnire in care revedica nu stiu ce tinuturi, de parca am fi in vestul salbatic. Si daca acum cinci ani faceau doua evenimente, astazi fac cinzeci de evenimente. Daca in trecut la evenimente se mai strecura cate o ciorba romaneasca, astazi gata, doare exclusiuv unguresc. Cel putin asa suna un anunt auzit la un post de radio din Arad.

Evenimentul la care fac referire se numeste: Festivalul Unguresc si se desfasoara in Arad in perioada 4-10 august. Nu pot spune ca ma deranjeaza evenimentul, ba dimpotriva, dar m-a deranjat spotul radio care sublinia faptul ca totul este unguresc, doar unguri si unguri. O fi si festival romanesc in Ungaria ?…Ma indoiesc, ne-ar face gulas ungurii daca am indrazni.

Pai daca astea continua cu congresele si cu evenimentele asa zise culturale, Transilvania se va preda mai lejer decat partea din Ucraina pe care au confiscat-o rusii.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.