Programul rabla la Moscova – iei un telefon vechi și îl plătești ca nou

M.Video-Eldorado, cel mai mare retailer de electronice şi electrocasnice din Rusia, a anunţat joi că a început să vândă telefoane second hand, oferind consumatorilor ruşi alternative mai ieftine după ce producătorii occidentali şi-au suspendat livrările, transmite Reuters.

Grupul american Apple, producătorul telefoanelor iPhone, a oprit livrarea tuturor produselor sale către Rusia la începutul lunii martie, acesta fiind doar una din multe companii occidentale care s-a distanţat de Moscova după invadarea Ucrainei.

Având în vedere oferta limitată de pe piaţa rusească, M.Video a informat joi că telefoanele second hand complet funcţionale au potenţialul de a oferi o alternativă eficientă consumatorilor care caută un dispozitiv de marcă. Retailerul rus a precizat că a extins gama dispozitivelor disponibile oferind produse Apple „ca noi”.

M.Video urmează exemplul operatorului rus de telefonie MTS, care în luna mai a lansat o iniţiativă similară.

Miercuri, M.Video a informat că a decis să îşi reducă la jumătate programul de investiţii pentru anul 2022 şi în paralel lucrează la diversificarea bazei de furnizori în China, Turcia şi ţările din fosta URSS.

Companiile ruseşti sunt forţate să se adapteze la izolarea din ce în ce mai mare a Moscovei din cauza sancţiunile occidentale impuse în contextul războiului din Ucraina şi la perturbarea lanţurilor de aprovizionare. Războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei continuă să afecteze negativ economia UE, orientând-o către o creştere mai redusă şi o inflaţie mai ridicată în comparaţie cu previziunile din primăvară, a anunţat joi Comisia Europeană. Comparativ, în luna mai a acestui an, Comisia Europeană prognoza, atât pentru Uniunea Europeană cât şi pentru zona euro, o creştere a PIB real de 2,7% în 2022, urmată de un avans de 2,3% în 2023.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.