zambesc.com RSS Feed

Ghid util pentru dat spaga

Nu sunt obisnuit sa dau spaga, o atentie gen o floare sau o ciocolata mai merge, dar sa ofer bani mi se pare destul de deplasat…un fel de rusine de rusinea lor. Insa cum in Romania nimic nu functioneaza decat daca ungi anumite persoane, cred ca ar fi util un mic ghid care sa ne ajute la dat spaga. Iata cateva metode de dat spaga ,, culese ” de colo , colo :

Spaga la politia rutiera :
Se cere agenda agentului care tocmai te-a oprit, in functie si de ,, musca ” de pe caciula ta, vei introduce in agenda una, doua, sau mai multe bancnote de 100 lei. Daca nu are agenda disponibila ii ceri sa iti arate interiorul caschetei, unde vei amplasa bancnotele. Daca agentul nu se conformeaza, suna un prieten.

Spaga la ghiseu:
In mod normal la ghiseu trebuie sa vii pregatit cu un pachetel, foarte important verifica daca sunt camere de luat vederi, altfel vei fi refuzat. La ghiseu spaga se da in pauza de tigara.

Spaga la spital :

Prima treapta este la portar, e cea mai simpla si mai sigura metoda, pur si simplu ii strecori in unul din buzunarele de la halat, buzunare care vor aspira pur si simplu cei cativa lei. Spaga trebuie sa fie de la 3-4 lei pana la 10 -20 de lei.

Treapta a doua in ordinea valorica este spaga la asistenta. Suma de la care pornim este de ordinul a 50-100 lei, banii se introduc in buzunarul de la halat. Daca cautati o asistenta fara buzunare la halat, va asigur din start ca nu exista.

Treapta a treia este medicul. Pentru medic spaga trebuie amplasata in plic nu se da niciodata in mana, se pune pe birou sau daca pregatiti si un pachet puteti sa il deranjati acasa.

Spaga la Garda Financiara
Se ofera doar in urma unei negocieri, nici un leu sub suma negociata, bancnotele se ofera in plic sau pur si simplu banii se pun pe masa.

Spaga la scoala :
Poate fi sub diverse forme de la bani, pachete de tigari, servicii. Spaga se ofera direct, in functie de situatie poate fi si ca urmare a unor negocieri.

Spaga la vama:
Plata ,, facturi” la vama se face doar in euro sau dolari, in urma unor negocieri. Amplasarea ,, amenzii” se va face discret prin intermediul documentelor si tot timpul in afara perimetrului camerelor de luat vederi.

Spaga la primarie si alte institutii de stat se face procentual in cazul unor contracte, acestea se negociaza direct si se platesc in afara institutiilor.

Bineinteles variantele de mai sus sunt facultative, in cazul in care doriti puteti suna oricand la D.a.N.A cool….scuze.. DNA si rezolva altfel o parte din problema. Daca insa veti dori sa rezolvati 100% problema trebuie sa va adaptati….day dreaming

, , , , ,
16 Comentarii
 1. seby :

  A zis pe data de 21 martie, 2012

  Nu credeam ca o sa citesc vreodata asa ceva laughing)

 2. dePop :

  A zis pe data de 21 martie, 2012

  e un ghid sumar….ar mai fi multe de adaugat..laughing)

 3. Cal :

  A zis pe data de 21 martie, 2012

  Asta e realitatea, nu ar tb sa ne surprinda si nici sa ne amuze, dar totusi ne surprinde si ne amuza tongue
  La polistist au auzit ca se practica mai des cu pusul de bacnite(cat de multe) in actele tale atunci cand le prezinti, dupa care ei merg cu ele sa le verifice la ei in masina, ca sa se poata desfasura linistit laughing)

 4. CHIRIAC :

  A zis pe data de 21 martie, 2012

  Nu prea mai incap pretentile celor de la rutiera in actele masini, doar daca platesti in euro. Mi s-a intamplat sa imi spuna din start : ,, vezi ca suntem doi „. ARR la fel, fara 200 lei nu scapi, RAR de la 50 euro in sus, asta in cazuri fericite.

 5. Marian :

  A zis pe data de 21 martie, 2012

  mai sunt spaga la locul de munca , spaga la bac laughing) asta e cea mai mare dupa parerea mea de acolo invata elevul ca trebuie sa de-a spaga daca vrea sa realizeze ceva in Romania

 6. Laurentiu :

  A zis pe data de 21 martie, 2012

  Trebuie modificat articolul si adaugat faptul ca e un pamflet..sper sa nu devina un exemplu big grin

 7. genti :

  A zis pe data de 22 martie, 2012

  Nici eu nu obisnuiesc sa dau spaga, Mai las asa o mica atentie de o bere la baietii care mai imi livreaza diverse colete. ca asa mi se pare frumos happy

 8. Alexx :

  A zis pe data de 22 martie, 2012

  laughing spaga in Romania se da oriunde numai sa stii cui sa o dai laughing

 9. Alexandru :

  A zis pe data de 23 martie, 2012

  ar fi interesant cum dau patroni de cluburi spaga la arbitrii la jucatorii adversi …

 10. Sorina :

  A zis pe data de 23 martie, 2012

  la scoala am dat o data „spaga”. De fapt a fost plata examenului pe fata asa intr-o nesimtire totala laughing ca sa nu mai zic de profesor, ultima speta de betiv tinut probabil de mila in sistem.

 11. Cosmin :

  A zis pe data de 23 martie, 2012

  Sa fim seriosi in ROMANIA toti dau spaga fie ca sunt medici avocati judecatori politisti sau cine stie ce laughingtongue

 12. Todosin Cristian Stefan :

  A zis pe data de 24 martie, 2012

  asa ii obisnuit Romanul …sa primeasca spaga la orice happy

 13. seby :

  A zis pe data de 26 martie, 2012

  nah…trebuie sa mancam cu totii.

 14. brontozaurel :

  A zis pe data de 1 aprilie, 2012

  Se poate fara spaga. N-am dat niciodata, nu intentionez sa o fac. Daca o sa mi se ceara in mod subtil o sa ignor, daca o sa mi se ceara direct, o sa am grija sa iasa urat. Si nu ma refer doar la DNA. Acum 6 ani am dat de un magar. La cateva zile dupa si-a gasit masina data cu var, cu farurile sparte si cauciucurile taiate. Si usa decorata cu resturile unei gaini moarte. Daca cineva n-o sa-si faca treaba fara spaga si asta o sa ma afecteze pe mine… o sa fie ultima data cand o comite.

 15. Angica :

  A zis pe data de 5 aprilie, 2012

  ashaha laughing) cred ca toti stiam aceste detalii laughing

 16. Alexandra :

  A zis pe data de 5 aprilie, 2012

  Ma intreb daca mai este vreo situatie in care nu se da spaga?!


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*