Prima mea aplicatie pentru Nokia, in OVI Store

Dupa ceva peripetii am primit emailul prin care eram anuntat ca aplicatia mea a fost publicata in OVI Store. Cu emotii, m-am dus repede sa o downloadez. Sa o testez. Sa vad, merge, nu merge. :-ss

De data asta a fost cu noroc. Aplicatia era perfect functionala. <:-p Am reusit sa o downlodez si sa o instalez fara probleme. Am butonat putin prin ea, arata ok, se misca ok. Eram multumit. De fapt, eram foarte fericit. E prima aplicatie pe care am reusit sa o dezvolt pentru Symbian. Iar cand o vezi acolo, in Store, la liber, nu poti sa nu fii putin mandru. Bine, mai am eu cateva aplicatii publicate in OVI Store, dar cu ele nu pot sa ma mandresc prea mult. Adica na, au fost realizate cu OVI App Wizard. Unde nu trebuie decat sa introduci un link de RSS, pui 2-3 poze, scrii un mic text si gata. In 10 minute ai aplicatia. Singura la care mai m-am chinuit putin a fost cea de curs valutar. Pe cand acum, a trebuit sa iau totul de la zero. Sa scriu eu fiecare linie de cod, sa invat, sa ma documentez, sa testez... o munca destul de intensa. Da stiu, aplicatia in sine (Generator Variante Loto) nu e cine stie ce. Nici grafica nu e impresionanta. Totusi eu sunt foarte mandru si multumit de ce a iesit.

Prima mea aplicatie pentru Nokia

Am mai dezvoltat o aplicatie, de fapt un mic joc. Astept doar sa fie aprobat si publicat.

16 comments

 1. Bravo. La cat mai multe aplicatii. Am un prieten care a facut pentru IPhoen, un fel de agregator de stiri. Foarte fain.

 2. FELICITARI ! LA MAI MULTE APLICATII INTERESANTE ! oricum lucrurile mari se fac in timp ! 🙂 Succes in continuare Andrei !

 3. Mie nu imi merge pe N8 … am dezinstalat-o pana la urma dupa ce am incercat mai multe zile sa o fac sa mearga. Ai idee de ce nu a mers? Alte aplicatii generate cu Ovi App Wizard mergeau ok. Am vreo 100 de aplicatii instalate de pe Ovi si asta a fost printre putinele care nu a mers (au mai fost vreo 2-3, de obicei tot dintr-astea care aveau nevoie de conexiune la net … dar altele care au nevoie de conexiune merg foarte bine).

 4. Asta nu e generata cu Ovi App Wizard, e realizata 100% de mine.
  Eu am testat-o pe un N8 si nu stiu de ce la tine nu a mers, imi pare rau.
  Singura chestie la care ma gandesc e ca iti lipseste componenta QT.

 5. Nope, aveam Qt 4.6.3 si acum am Qt 4.7.1, am si testat cateva aplicatii facute in Qt (compilate de mine din exemplele lor) si chiar m-am jucat si eu cu o aplicatie care sa-mi arate cursul valutar (ca sa invat si eu cum se lucreaza in Qt).

  Practic imi dadea impresia ca nu se conecta la net, indiferent ca aveam wi-fi in zona sau nu. Tu am inteles ca ai N97, pe N97 vine Qt preinstalat sau trebuie sa-l pui tu?

 6. Cand downloadez aplicatia din Store detecteaza el automat ca nu am QT si tot automat realizeaza download/install.
  Aplicatia de mai sus nu are nici o treaba cu conectarea la internet, deci nu asta cred ca era problema de nu mergea.

 7. Ah, eu vorbeam de aplicatia de curs valutar ca nu merge nu de asta 🙂 Scuze ca nu am fost clar.

 8. A… despre aia nu stiu ce sa zic. Adica nu am nici un fel de control asupra ei. Am folosit App Wizard, am bagat 1 link, am selectat 2 poze, 3 culori si aia fost. 😀
  Daca nu merge e o problema de la Nokia.

 9. Andrei ,
  Am vazut ca te pricepi in aplicatii. Am N8 ai nu merge sa instalez Ovi store. Imi da ceva legat de certifcat si „date settings phone” .
  Ofer orice 🙂 Cauta-ma !!! Lenin_sud : ID
  Mersi !

 10. La setarile de instalare alege varianta: Instalare programe- >toate. Si dezactiveaza verificarea certificatului.
  Cu toate ca OVI STore ar trebui sa se instaleze fara probleme

 11. Andrei, imi pozti spune te rog ce metode ai folosit pentru ati promova aplicatia ? multumesc

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.