Pastravul din hipermarket nu mai are gust, nici chiar miros de peste

Imi place pestele, am cam mancat din toate felurile care exista pe tarabe. Am gustat din pastravul prins, din cel de pastravarie si din a treia categorie ; pastravul de hipermarket. Prima categorie de pastrav, cel salbatic, are un gust fantastic. Greu de descris, de comparat cu altceva. A doua categorie, pastravul de pastravarie, ma refer la pastravul scos in fata ta de la o pastravarie de pe la noi si nu povesti de hipermarket.

Daca ar fi sa ii dau o nota, atunci ar fi un 8 din 10. Ultima pastravarie de la care am luat pastrav a fost Pastravaria de la Valiug. Nu pot decat sa spun ca a fost peste asteptari gustul, ba chiar excelent pentru un pastrav de pastravarie. A treia categorie pastravul de hipermarket, gust groaznic, nu are legatura cu pestele. Fileul de pastrav pare mai degraba o chestie moarta de ceva timp si atat. Fara gust, fara textura, fara culoare. Am crezut initial ca a fost o intamplare, dar nu e asa, gustul s-a repetat si cu alta ocazie, ba am mai auzit si alte povesti care imi confirma spusele.

Pastravul de hipermarket, cel mai probabil vine din import si cel mai probabil din fermele in care pastravul este crescut superintensiv. Cu alte cuvinte pastravariile lor cresc 15 pastravi in suprafata in care la noi se creste un singur peste. In plus pestele lor creste intr-o zi cat al nostru in 10 si ma refer la o comparatie intre pastravarii. De comparat cu pastravul din natura nici nu poate fi vorba. Cei din hipermarket sunt mai falsi decat gentile Hermes ce se vand in Dragonul Rosu :).

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.