Pastrati Maramuresul !

Azi dimineata m-am imbarcat si am luat-o din loc spre Maramures, un loc special pentru mine. Nu as exagera daca as spune ca Maramuresul e pentru mine ce sunt piramidele pentru altii. Insa astazi a fost o zi care m-a dezamagit profund, revad Maramuresul cel putin anual si tot timpul astept sa ,, creasca’’. Dar se intampla invers, Maramuresul e mai gol de la an la an, atat spiritual cat si la capitolul natura. Paduri defrisate, ape murdare, gunoaie tot mai multe. Imi pare rau sa spun toate astea dar aceasta e realitatea, sunt oameni buni, iubitori de natura, dar printre acestea se gasesc si o droaie care iubesc banul, betonul si inoxul. Iar pe zi ce trece cei din urma castiga tot mai mult teren.

Sper ca din aceasta mica vacanta acesta sa fie singurul articol de acest gen. Maramuresul merita mai mult, macar sa pastram ceea ce avem, daca nu putem sa aducem un plus mostenirii cu care am fost haraziti. Nu stiu cine ar putea sa faca ceva in acest sens, cred ca noi toti, dar mai ales cei care vietuiesc in acesta zona magica.

6 comments

  1. Ceea ce se intampla cu Maramuresul, din pacate se intampla in toata tara…in toate locurile frumoase . Odata ce a ajuns picior de om intr-un loc, acolo va ajunge si betonul si inoxul si tot ce strica si omoara natura.

  2. Adevarul e ca nu multora le pasa de natura cat le pasa de partea financiara. Mai rau e ca nu e singura zona din tara in care primeaza banul si mai putin natura 🙂

  3. Ma, judetul asta e batjocorit de la Bucuresti, de aceea suntem in Evul Mediu !

  4. Astia din Maramures sunt niste analfabeti care nu-s in stare sa faca DRUMURILE, sunt niste incompetenti si….nici n-are rost, deja imi vine sa vomit numai cand ma gandesc…

  5. Au inceput sa faca drumurile, probabil in doua luni va fi accesibil si Maramuresul cu masina mica.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.