Papa Francisc a cerut tequila

Papa Francisc a glumit recent cu un grup de preoţi mexicani care l-au întrebat despre durerea lui cronică la genunchi: „Ştiţi de ce am nevoie pentru piciorul meu? De puţină tequila”, a spus el, făcându-i să râdă, relatează AFP.

Această conversaţie de câteva minute, filmată de unul dintre preoţii mexicani în timpul audienţei generale săptămânale a papei Francisc de miercurea trecută, a fost postată pe TikTok şi a devenit virală.

„Papa Francisc, cum este genunchiul tău?”, a întrebat unul dintre preoţi în acest videoclip. „Foarte capricios”, a răspuns papa, referindu-se la durerile care l-au forţat să apară pentru prima dată în public într-un scaun cu rotile la începutul lunii mai şi să amâne o călătorie în Liban.

Preotul i-a răspuns suveranului pontif: „Îţi mulţumesc pentru zâmbetul tău, pentru bucuria ta de a fi acolo în pofida problemelor tale. Daţi şi un bun exemplu viitorilor preoţi”, a mai spus el.

Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, a răspuns din papamobilul său: „Ştiţi de ce am nevoie pentru piciorul meu? De puţină tequila”, şi toată lumea a izbucnit în râs. „Dacă într-o zi ajungem la Santa Marta, îţi vom aduce o sticlă mică”, i-au răspuns preoţii mexicani, referindu-se la o vizită la reşedinţa papei din Cetatea Vaticanului.

Tequila este o băutură alcoolică produsă în Mexic din planta Agave tequilana.

Acesta nu este prima dată când papa argentinian glumeşte şi îşi arată buna dispoziţie oamenilor care îl salută în timpul audienţei sale generale.

Papa Francisc suferă, de asemenea, de dureri la şold, care îi afectează mersul, şi a suportat în iulie 2021 o operaţie la colon.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.