Olandezii au sărbătorit Ziua Regelui

Străzile oraşelor din Ţările de Jos au fost luate cu asalt de numeroşi petrecăreţi îmbrăcaţi în haine portocalii, care au celebrat miercuri sărbătoarea naţională Ziua Regelui într-o manieră tradiţională – cu muzică şi pieţe deschise în aer liber – şi fără restricţii anti-COVID-19 pentru prima dată după anul 2019, informează Reuters.

Regele Willem-Alexander, care împlineşte miercuri vârsta de 55 de ani şi a cărui zi de naştere este marcată prin această sărbătoare naţională, a vizitat oraşul Maastricht din sudul Ţărilor de Jos alături de soţia lui, respectând astfel o promisiune pe care a amânat-o timp de doi ani din cauza pandemiei de coronavirus.

La Amsterdam, unde Ajunul Regelui este o petrecere comparabilă cu cea de Revelion, străzile din centrul istoric al oraşului au fost umplute de zeci de mii de oameni, care au început să sărbătorească încă de marţi seară.

De Ziua Regelui, „pieţe libere” sunt amenajate în aproape toate oraşele olandeze, iar rezidenţii construiesc tarabe de ocazie sau rulează covoare pe care vând obiecte de care nu mai au nevoie sau pe care nu le mai doresc contra unor sume care variază de la câţiva eurocenţi la câţiva euro. Chilipirurile sunt numeroase, iar clienţii se aşteaptă să negocieze cu vânzătorii.

Olandezii poartă în această zi specială haine portocalii în semn de omagiu adus familiei regale din Ţările de Jos – casa de Orania.

Canalele din Amsterdam sunt pline de „bărci de petrecere” pe care se află oameni care dansează şi ascultă muzică antrenantă, în timp ce în imensul parc municipal Vondelpark brutarii vând clătite, iar numeroşi copii îşi demonstrează talentele artistice cântând la diverse instrumente muzicale.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.