zambesc.com RSS Feed

Oare de ce tinerii prefera sa plece la munca in strainatate ?

Un raspuns simplu ar fi : pentru ca pot. big grin Un alt raspuns ar fi : pentru ca mai nimeni nu isi da interesul sa ii tina in tara. Sau se prefac ca isi dau interesul. winking

Cum urmeaza sa termin facultatea m-am gandit sa vad si ce as putea sa fac dupa. Si am aruncat o privire pe ejobs si bestjobs. Acum nu stiu daca e vina celor care le-au realizat sau e vina angajatorilor care isi posteaza anunturile insa de pe site,in general, lipses 2 lucruri foarte importante pentru un viitor angajat: salariul si programul de munca. Pe ambele siteuri am descoperit aceleasi aberatii chestii: „pachet salarial motivant, oportunitati de dezvoltare profesionala, posibilitatea dezvoltarii carierei, bonuri de masa, … ”
Nu puteau sa scrie clar : oferim x RON/luna pentru 40 de ore/saptamana ? waiting
Asa trebuie sa le trimit CV, trebuie sa ma duc(eventual) la un interviu si acolo sa aflu ca nu imi convin ofertele lor. Si sa plec.
Rezulta o pierdere de timp atat pentru mine cat si pentru angajator. hurry up

Pentru comparatie m-am uitat si pe Eures, un portal de joburi european. Si acolo toate detaliile sunt trecute clar: „Salariu: 30K ; Ore pe săptămână: 39 „.
Oare nu e mai bine asa ? Sau europenii sunt prosti si noi ar trebui sa ne pastram „obiceiurile” ? confused

, , ,
Un Comentariu
  1. Model CV | Zambesc :

    A zis pe data de 19 noiembrie, 2008

    […] Bine, daca aveti ce scrie in CV. Model CV European – europass, chestii, nebunii. Daca vreti sa va depuneti CV-ul la o firma din strainatate sau o firma de fitze din Romania, de asta aveti nevoie. In orice caz, orice CV veti alege […]


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*