O sugestie pentru companiile de telefonie mobilă

Am şi eu o sugestie pentru firmele de telefonie mobilă.
Există numere de aur, numere personalizate şi altfel de numere smechere. Mulţi ar fi tentaţi poate să aibe un număr de ăsta dar problema e că oamenii au deja un număr de telefon şi la care e mai greu să renunţi.
Ce ar putea să facă firmele de telefonie mobilă (Orange, Vodafone, Cosmote)?

Să te lase să îţi păstrezi numărul actual dar să îţi ofere şi posibilitatea de a cumpără un număr nou. Iar când cineva te apelează folosind numărul nou apelul să fie automat redirecţionat către numărul tău vechi. *-:)

Astfel poţi să îţi foloseşti în continuare numărul de telefon (pe care poate îl ai de ani zile şi pe care toată lumea îl ştie) dar în acelaşi timp îţi poţi cumpără şi un număr personalizat şmecher pe care să îl comunici (eventual) de acum în colo. :-c

11 comments

 1. Da, e interesanta propunerea. Dar daca nu ma insel, poti seta tu telefonul sa redirectioneze apelul la un alt numar de telefon.

 2. Bună sugestia asta. Dar nu cred că se va întâmpla vreodată aşa ceva. Oricum, de exemplu dacă eşti în perioada de graţie nici nu poţi folosi redirecţionarea şi dacă renunţi pe urmă cu totul la număr atunci tu ca şi persoană fizică nu mai poţi face nimic, doar companiile de telefonie mobilă. Aşa că, sună bine teoretic, dar practic… m-aş mira să se întâmple asta.

 3. Eu am avut pe Cosmote un numar 07XX000000 obtinut pe sub mana dar m-am suparat pe ei si mi-am bagat picioarele in el abonament si in el numar de platina…

 4. ce pot sa iti spune este ca folosesc o solutie de genul asta:
  VDF are Numar Dual care costa cam 1.50EUR+TVA pe luna
  ce face? ai o cartela cu doua numere

 5. Daca nu gresesc, functia de call forwarding face exact acest lucru. Chiar daca tu o setezi din meniul telefonului, defapt modificarea se efectueaza in retea. In traducere, daca eu am doua numere si vreau sa mai port doar un telefon dupa mine, pot sa setez call forwarding de pe un numar pe celalalt. Cartela respectiva nu trebuie sa ramana intr-un telefon care sa faca redirectionarea apelului, poate sa stea pe masa linistita ca apelul e redirectionat pe numarul setat.

 6. @Stefan: ai omis un lucru pretul acelui apel redirectionat. Prin acea extraoptiune de la vdf singurul pret e cel al abonamentului lunar urmand ca redirectionarea sa fie gratuita 😉 + de asta ai doua cartele in cazul tau. In cazul meu am o singura cartela :p. Deci nr nu sta pe masa ci e tot timpul la mine, deci nu mai am grija lui pe unde l-am pus

 7. Ideea este foarte buna, dar in primul rand, costurile pentru redirectionari ar fi una, a doua ar fi ca, companiile de telefonie mobile au foarte multe numere pe prepay, iar dupa ce un numar de orice tip ar fi el este inchis, sta 6 luni in „carantina” (perioada de nefolosinta) dupa care este dat din nou in folosinta, ceea ce inseamna ca daca ar exista varianta asta, de pastrare a 2 numere pe aceeasi cartela, pierderile numerelor in reteaua respectiva ar fi mai mare, asta ar insemna sa se deschida o noua plaja de prefixe..ceva gen 064/065/066 si asa mai departe 🙂 mult prea dificil pentru mult prea putin castig…

 8. Crezi ca nu sunt destul numere care „stau degeaba” ?

  Nu lucrez in domeniu ca sa pot estima costurile dar la prima vedere eu zic ca toata treaba ar fi profitabila. Plus ca ar avea sanse sa mai atraga clienti noi.

 9. E tare ideea care ai spus-o mai sus doar ca nu prea este in avantajul lor…sina …nu prea cred ca merge:) le blocheaza un nr!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.