Ne dați ori nu ne dați, maaaan?

Iată că au trecut sărbătorile și speram că anul 2021 nu va fi la fel de rău ca 2020. Oops, doar ce au trecut 6 zile din nou an și niste băieți mai întârziați la toate și cu drag de tradiții au venit la colindat în fața Congresului american. Unii, mai pe tradiție, au venit și ei cu ce aveau prin case, prin cutiile de carton în care locuiesc sau prin boscheți.

Mno, și au venit în costume tradiționale de blană și cu bărbi de oameni sfătoși. Și pictați un pic pe față, ca să nu îi recunoască aparatele de detectare.

Congresmenii, oameni chibzuiți, nu le-au dat bani și nici valută, ci niste trupe speciale, dar și alea mai cu încetinitorul.

Să sperăm că astfel de colinde nu vor deveni tradiționale, mai ales că la noi, în Republica lui Ion Iliescu, la începutul anilor 90 au venit colidători cu lămpașe și bâte de baseball pe tradiție americană. Colindătorii din Valea Jiului erau așa, mai avangardiști, și au zis să nu facă deranja o singură dată pe an și au venit de 4 ori în un an jumate și au plantat panseluțe în urma loc, ca s fie frumos, să nu se vadă ce au lăsat în urmă.

La Moscova, tot prin 1991, colindătorii au venit în fața Parlamentului, unii chiar cu tancul. Bine, rușii au colindat cu tancul prin jumătate de Europă, pe la Praga, pe la Budapesta, și au lăsat în urmă numai vești proaste.

Chinezii, în schimb, colindă online, în special cu sorcova Huawei, plină de cipuri care duc urările până la Beijing…

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.