zambesc.com RSS Feed

Medaliile olimpice obtinute de Romania la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008

Romania a obtinut prima medalie olimpica la Jocurile Olimpice de la Beijing si anume medalia de aur. big grin/
Medalia a fost obtinuta de Dumitru Alina Alexandra la proba de Judo Feminim. party Multe felicitari !!! =D Astept in continuare cat mai multe medalii, numai de aur daca se poate. day dreaming

Update: 12 august 2008, o noua medalie pentru Romania: Mihai Covaliu a castigat medalia de bronz la proba de sabie din turneul de scrima. Momentan Romania se afla pe locul 15 in clasamentul general.

Update: 13 august 2008, inca o medalie pentru Romania. De data aceasta lotul feminin de gimnastica al Romaniei, format din Sandra Izbasa, Steliana Nistor, Andreea Grigore, Andreea Acatrinei, Anamaria Tamarjan si Gabriela Dragoi, a obtinut medalia de bronz in finala pe echipe. Iar Romania se mentine pe locul 15 in clasamentul general.

Ana Maria Branza a obtinut medalia de argint la proba de spada din cadrul concursului de scrima feminin. Si cu toate astea, in clasamentul general Romania a mai cazut un loc, momentan situandu-se pe locul 16.

Update 16 august 2008, Romania mai obtine o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing, medalia fiind castigata la proba de canotaj 2000 metri prin echipajul feminin de dublu rame alcatuit din Georgeta Adrunache si Viorica Susanu. Si astfel Romania a urcat in clasamentul general pe locul 14.

Update, inca 2 medalii sunt trecute in contul Romaniei:
– o medalie de aur obtinuta de Constantina Tomescu la proba de maraton feminin
– o medalie de bronz obtinut la proba de canotaj 8+1 prin echipajul format din Constanta Burcica, Viorica Susanu, Maria Rodica Serban, Eniko Barabas, Dumitrita Simona Musat, Cristina Ioana Papuc, Georgeta Andrunache, Doina Ignat, Elena Georgescu
In urma acestor rezultate Romania se afla momentan pe locul 12 mondial.

Inca o medalie de aur, obtinuta de Sandra Izbasa la gimanstica-sol. =D
Si Romania se mentine pe locul 12 in clasamentul general.

, , , , ,
20 Comentarii
 1. andreya :

  A zis pe data de 9 august, 2008

  Bravo Alina Dumitru, bravo Romania!! happy

 2. cristi :

  A zis pe data de 9 august, 2008

  BV!

 3. cosminmaier :

  A zis pe data de 9 august, 2008

  Felicitari Alina pentru tot ce ai facut si multa putere de munca in continuare,dar si tie Florin Bercean clujeanul nostru drag.Am plans alaturi de voi ptr.bucuria care ne-ati facut-o.Veti ramane in istoria sportului romanesc.Multe succese in continuare.Bravo Alina,bravo Florin,bravo Romania!

 4. nico :

  A zis pe data de 9 august, 2008

  Bravo ALINA,astazi cand m am uitat la concurs eram sigura ca o sa castigi!Ai adus in sufletul romanilor o mare bucurie!Multe succese in continuare.Bravo Alina,bravo Florin,bravo Romania!

 5. eliza :

  A zis pe data de 11 august, 2008

  bravo alina! am plans odata cu tine! de bucurie bineinteles! bravo antrenorilor care te-au adus aici, bravo parintilor tai care ti-au dat viata si te-au sprijinit in tot ce-ai realizat! d-zeu sa-ti dea sanatate!

 6. elena :

  A zis pe data de 11 august, 2008

  bravo Romania, mandru ca sunt roman si dincolo de granite, salutari din America!!!! sustinem Romania cu sufletul la gura!Bravo Alina

 7. posea gabriel :

  A zis pe data de 11 august, 2008

  vreau ca romania sa castige cat mai multe medalii sunt sigur ca vor mai castiga multe

 8. delia :

  A zis pe data de 12 august, 2008

  bravo alina,dupa munca depusa vine si rasplata
  bravo florin ,bravo simona
  felicitari din italia
  nu am vazut concursul dar ma bucur foarte mult pentru romania

 9. JONELL :

  A zis pe data de 13 august, 2008

  Aq castiga si Ana Maria Branza o medalie de aur la scrima si gta…apropo are semifinala la 14:30

 10. Andrei :

  A zis pe data de 13 august, 2008

  Am vazut si eu in direct cum a intepat-o in picior pe rusoaica. big grin

 11. VIOLETA :

  A zis pe data de 15 august, 2008

  Ma aflu in Italia sunt dezamagita de felul cum prezinta televiziunea italiana jocurile olimpice
  PEKIN 2008
  Romania nu exista in aceste transmisiuni ca si cum a nu exista in aceste transmisiuni ca si cum nu exista am aflat de la romani aflati in tara ca Romania a obtinut a rezultate bune ,dar din pacate nu pot avea bucuria de a vedea acesti sportivi minunati .Imi pare rau ca suntem tratati asa si nu inteleg de ce.

 12. Cezy :

  A zis pe data de 16 august, 2008

  Bravo Romania applause
  Bravo si romanilor care ne raprezinta si celor care ne sustin.Sa castigam cate mai multe medalli ca SUNTEM SI VOM FI MANDRII DE NOI!
  BRAVO!big grin

 13. claudia :

  A zis pe data de 16 august, 2008

  locuesc in Spania si aici nu vedem nimic despre ce a facut romania la pekin nici macar o aluzie asa ca nu numai in italia nu vedeti sunt toti niste rasisti egoisti si suuuper nationalisti dar cum au noroc sa fie democrati cu ceva vreme inaintea ROMANIEI se cred centrul EUROPEI .Sa le spuna cineva ca noi suntem mai in centru decit ei si geografic si cultural. SA ne ajute dumnezeu sa fie bine si la noi,sa mergem inapoi in tara noastra si sa le d-am lectii la toti.

 14. mary :

  A zis pe data de 19 august, 2008

  sunt faorte fericita k a castygat si cineva pt noi=D party big grin/ felicitari ALINA love strucklove strucklove strucklove struck kisskisskisskiss

 15. mary :

  A zis pe data de 19 august, 2008

  love struck

 16. r0r0 :

  A zis pe data de 20 august, 2008

  bravo sportivilor romani…bine..se putea si mai bine..da e ok winking felicitari!

 17. veronica jinga :

  A zis pe data de 21 august, 2008

  Sunt de acord cu Claudia (intr-un fel), si eu locuiesc tot in spania si tot asa nu am vazut mai nimic de romania…ce pacat. Departe de casa nu se traieste cu acceasi emotie nici un fel de eveniment…ma resemnez.
  Toata lumea intr-un fel suntem nationalisti…sunt convinsa ca nici in romania daca ar locui un marocan (de exemplu)ar fi la fel de dezamagit cum sunte noi in tarile lor…pt ca de Maroc nu cred ca TVR ar pune mare lucru…

 18. veronica jinga :

  A zis pe data de 21 august, 2008

  FELICITARI ROMANIA!!

 19. Anna :

  A zis pe data de 24 august, 2008

  Felicitari Romania!!! vreau sa adaug si eu o tara pe lista tarilor egocentrice…Franta, pentru ei au existat doar medaliile obtinute de sportivii francezi si eventual recorduri…Romania nu a fost mentionata in timpul vizionarilor mele.nu-i nimic, noi stim valoare poporului nostru!

 20. Nuti :

  A zis pe data de 26 august, 2008

  Traiesc si eu in Italia si nu am vazut nimic la tv despre Romania! Din pacate e posibil! Oricum felicitari sincere sportivilor romani! In aceasta tara se vorbeste f. mult despre romani, dar doar despre cei care comit greseli, nimic despre invingatori! Si totusi din multe puncte de vedere romanii sunt superiori, dar din nefericire au trecut granita si foarte multi mesageri care nu ne fac onoare! Onoare participantilor la Pekin si la mai mare!


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*