zambesc.com RSS Feed

Medaliile olimpice obtinute de Romania la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008

20 Comentarii

Romania a obtinut prima medalie olimpica la Jocurile Olimpice de la Beijing si anume medalia de aur. big grin/
Medalia a fost obtinuta de Dumitru Alina Alexandra la proba de Judo Feminim. party Multe felicitari !!! =D Astept in continuare cat mai multe medalii, numai de aur daca se poate. day dreaming

Update: 12 august 2008, o noua medalie pentru Romania: Mihai Covaliu a castigat medalia de bronz la proba de sabie din turneul de scrima. Momentan Romania se afla pe locul 15 in clasamentul general.

Update: 13 august 2008, inca o medalie pentru Romania. De data aceasta lotul feminin de gimnastica al Romaniei, format din Sandra Izbasa, Steliana Nistor, Andreea Grigore, Andreea Acatrinei, Anamaria Tamarjan si Gabriela Dragoi, a obtinut medalia de bronz in finala pe echipe. Iar Romania se mentine pe locul 15 in clasamentul general.

Ana Maria Branza a obtinut medalia de argint la proba de spada din cadrul concursului de scrima feminin. Si cu toate astea, in clasamentul general Romania a mai cazut un loc, momentan situandu-se pe locul 16.

Update 16 august 2008, Romania mai obtine o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing, medalia fiind castigata la proba de canotaj 2000 metri prin echipajul feminin de dublu rame alcatuit din Georgeta Adrunache si Viorica Susanu. Si astfel Romania a urcat in clasamentul general pe locul 14.

Update, inca 2 medalii sunt trecute in contul Romaniei:
– o medalie de aur obtinuta de Constantina Tomescu la proba de maraton feminin
– o medalie de bronz obtinut la proba de canotaj 8+1 prin echipajul format din Constanta Burcica, Viorica Susanu, Maria Rodica Serban, Eniko Barabas, Dumitrita Simona Musat, Cristina Ioana Papuc, Georgeta Andrunache, Doina Ignat, Elena Georgescu
In urma acestor rezultate Romania se afla momentan pe locul 12 mondial.

Inca o medalie de aur, obtinuta de Sandra Izbasa la gimanstica-sol. =D
Si Romania se mentine pe locul 12 in clasamentul general.

, , , , ,