Legea privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala

Astazi am aflat de o lege foarte interesanta: Legea privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala(Legea nr. 15/2003)

Ce zice aceasta lege? Pai zice ca orice tanar cu varsta intre 18-35 de ani are dreptul de a primi gratuit de la primarie un teren pentru construirea unei locuinte. In anumite conditii, bineinteles. Si probabil cu multe relatii si spagi. ­čśë

Art. 1. – (1) Prezenta lege reglementeaza regimul atribuirii, la cerere, tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, a unui teren in suprafata de 250 m2 pana la 500 m2, din terenuri aflate in domeniul privat al unitatilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinte proprietate personala.

Art. 2. – De prevederile art. 1 beneficiaza, o singura data, tinerii care indeplinesc urmatoarele conditii:
a) au implinit varsta de 18 ani la data depunerii cererii;
b) nu au avut sau nu detin in proprietate o locuinta sau un teren destinat construirii unei locuinte proprietate personala, atat in localitatea in care se solicita atribuirea in folosinta a unui teren, cat si in alte localitati;
c) parintii acestora nu detin sau nu au detinut in ultimii 10 ani in proprietate un teren in suprafata mai mare de 500 m2 in mediul urban sau de 5.000 m2 in mediul rural, indiferent de localitatea in care este situat terenul

Art. 5. – (1) Beneficiarul terenului pentru construirea unei locuinte proprietate personala este obligat sa inceapa constructia locuintei in termen de un an de la data atribuirii terenului si sa o realizeze cu respectarea prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) In cazul nerespectarii conditiilor prevazute la alin. (1), prin hotarare a consiliului local i se retrage beneficiarului dreptul de folosinta asupra terenului atribuit.

Art. 6. – (1) Tinerii prevazuti la art. 1 alin. (1), care construiesc locuinte proprietate personala pe terenul atribuit in baza prezentei legi, pot beneficia de credite in conditiile Legii locuintei nr. 114/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Daca va incadrati in conditiile de mai sus eu zic sa va incercati norocul si sa depuneti la primarie o cerere. Nu costa nimic si poate aveti norocul sa primiti o felie de pamant.

Pentru textul complet al legii accesati pagina oficiala.

6 comments

  1. Da, dar precum ti-ai dat seama nu e de mare ajutor.
    O seara minunata iti doresc

    La Multi Ani pentru maine, Sf. Andrei

  2. Ti se da paman gratis, in functie de disponibilitati dar pamantul este greva de inceperea lucrarilor si valorii proiectului.
    O zi minunata iti doresc si inca o data La Multi Ani

  3. am facut si eu cerere pentru pamant la primarie si nu pot sa depun toate actele pentru ca ma tine pe loc declaratiile parintilor cum ca nu au avut o suprafata de teren mai mare de 500 de m2 in mediul urban sau mai mare de 5000 de m2 in mediul rural (deoarece in declaratiile care mi lea dat de la primarie sa le faca parintii in fata notarului nu se specifica despre ce teren este vorba intravilan sau si extravilan),daca ar fi vorba doar de intravilan ne-am incadra insa daca este vorba si de extravila din pacate nu ne incadram,cu toate ca mi sar parea o prostie sa fie luat in calcul si cel extravilan deoarece nu poti sa iti faci casa in mijlocul campului.va rog frumos daca vati mai lovit careva de problema asta spuneti-mi si mie ce este de facut, va multumesc

  4. E logic ca nu e vorba de teren agricol si cred ca exista o completare la legea de mai sus. Stiu pe cineva care a beneficiat de locuinta ANL si nu prea are importanta ce detin parintii . Este important ce detii tu.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.