La Pitesti zebra nu are valoare

Nu e vorba de vreo moneda sau de vreun animalut, ci zebra pe care trec pietonii. Astazi am colindat un pic orasul Pitesti, iar concluzia e una mai putin buna din circa 10 masini cel putin 6 nu prea baga pietonii in seama. Ma refer la pietonii de pe trecere, adica poti sa fii un metru inaintat pe zebra ca degeaba nu te baga nimeni in seama. Mai mult chiar multi dintre soferi nu se opreau nici atunci cand o alta masina ceda trecerea pentru pietonul angajat in traversarea strazii.

Astfel pietonii fac un dans, traverseaza prima banda unde cineva le-a cedat trecerea, iar cand ajung pe la mijloc sunt nevoiti sa topaie un pic in stanga sau in dreapta, altfel risca sa fie striviti de cel care nu suporta zebra. Deci uneori nu e prea indicat sa le dai prioritate pietonilor, asta daca nu vrei sa ii ai oarecum pe constiinta ca i-ai momit, le-ai cedat trecerea iar un dobitoc care era pe cealata banda i-a strivit.

In concluzie daca nu sunteti din zona mare atentie, daca sunteti din zona e posibil sa vi se para normal..Asta e, obisnuinta.

3 comments

  1. Din pacate ,nici prin Bucuresti nu e altfel… In completare va zic ca mai exista si marlani in trafic. Am sa va spun doar cateva, prin prisma femeii care a luat carnetul de vreo 4 luni… Oameni buni, sa fi incepator in Bucuresti inseamna sa fi batjocura soferilor cu experienta care fac diverse sicane, vazand „mamaliga ” in geam …De la accelerat cand se vad depasiti ca sa nu te lase sa depasesti, la franat intentionat in fata,ca sa „te sperie”, de marlanul cu Mertzan care te bliteaza sa treci pe prima banda in fata unui semafor pe rosu,pe care nu poti trece ca e plina, pana la disperatii care te bliteaza tot asa,desi e un obstacol de ocolit pe prima banda; de la zevzecii care iti taie fata,fortandu-te sa pui frana desi ai intrat in giratoriu inaintea lui; de la TIr-istii,care pe centura unde ai denivelari te claxoneaza sa mergi cu mai mult de 60/ora, desi ai restrictie de 30(si nu e vorba de viteza,dar pe unele portiuni iti rupi masina…) , pana la fraierii care te depasesc pe o straduta stramta,fara sa semnalizeze si apoi iti taie fata pentru ca se stramteaza drumul si era prea idiot ca sa-si dea seama; de la cretinul care la Universitate vine pe sens interzis si are tupeul sa te claxoneze disperat pentru ca nu te asteptai sa intre pe linie continua si pe sens invers sa te depaseasca intr-o zona asa de aglomerata ca nu ai unde sa te feresti din calea prostului(nu stia nici sa semnalizeze…) pana la marlanul care te claxoneaza ca ai oprit regulamentar(nu brusc…) la o trecere cu pietoni in traversare…. Si lista ar putea continua!!! Sunt constienta ca or fi si femei proaste la volan , eu incerc sa nu fiu,insa nu inteleg de trebuie sa fim asa de rai,chiar nesimtiti in trafic ???De ce nu plecam de la premiza ca toti am fost incepatori in ceva odata si nu le-am stiut pe toate din prima??? De ce nu punem in practica ceea ce ne repetau la scoala de soferi ,si anume conducerea preventiva si cu respect fata de ceilalti???
    Sunt convinsa ca aceiasi marlani care sunt nesimtiti in trafic nu respecta nici pietonii, nici ca,spre exemplu trebuie sa stai in spatele tramvaiului cand este oprit int-o statie fara refugiu si nu sa claxonezi disperat calatorii sa se dea din fata ,cum am vazut o cucoana cu un Audi bengos facand…Si cand spuneti ca o femeie la volan e dezastru,mai ganditi-va !!! Nu are importanta genul persoanei,ci educatia si,de ce sa nu spunem,modul in care si-a obtinut permisul(adica prin mituire…) . Spre exemplu eu nu am vazut nici o femeie oprind in sens giratoriu(pe care il trec zilnic dus-intors…) , insa am vazut un barbat, insa repet, educatia conteaza nu sexul !!!

  2. Michaela @

    Acest lucru se intampla mai peste tot, e adevarat ca in anumite zone e ceva mai ,,liniste”. Cel mai bine m-am simtit in trafic in Satu-Mare, in rest respectul in trafic e destul de rar.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.