La ce te ajuta facultatea ?

Multi privesc facultatea ca pe o garantie in ceea ce priveste un job foarte bun. Adica ai facultate ai salar bun, sau ai sanse foarte mari la un salar bun. Facultatea in conceptia multora este un atu intr-o firma atunci cand vine vorba de avansare. In realitate lucrurile nu stau tocmai asa. Astazi am dat pe net peste o lista lunga cu milionari de top ai lumii care nu au studii superioare. Deci diploma de facultate nu garanteaza nimic, sau cel putin unii nu au avut nevoie de ea pentru succes.

Iata cateva persoane care au facut mai mult decat bani fara a detine o diploma de facultate : Steve Jobs, Michael Dell, Mark Zuckerberg, Bill Gates, iar lista ar putea continua cu alte nume. Trebuie totusi sa mentionez ca unii dintre ei au inceput o facultate, insa au abandonat studiile din cauza afacerilor.

Probabil ca multa lume considera exemplele de mai sus ca fiind o exceptie, ceva irealizabil in Romania. Eu nu as baga mana in foc, nu ca as fi impotriva facultatii, dar personal cunosc pe cineva care este milionar in euro. Desi la capitolul studii are 8 clase, nu ca nu ar fi putut face mai mult, ci pentru ca s-a apucat sa faca bani.

Persoana detine cateva firme in tara dar si in strainatae, toate afacerile sunt legale si au fost tot timpul legale. Deci doar munca, atat fizica cat si psihica iar rezultatele nu au incetat sa apara. Un aspect foarte important in ceea ce priveste grupul de firme la care fac referire, este sistemul de avansare in firma. Conteaza ce stii si nu ce harti ai, adica firma cu pricina are sofer cu una sau doua facultati, iar in ,, aparatul” de conducere exista persoane cu studii medii.

Pana la urma cele mai importante sunt rezultatele, iar uneori daca ,, rotitele ” nu se invart s-ar putea ca cele doua diplome sau chiar trei de facultate sa nu ajute deloc.

5 comments

 1. Cam asa se intampla. Am avut „norocul” sa merg la cateva interviuri de angajare in ultima vreme. In 90% din cazuri CV-ul a fost ingnorat. Probabil are si el o pondere, dar cel mult a contat ce stiu, ce pot, cu ce vin nou sau cu ce le pot fi de ajutor. Nici vorba de studii. Da, facultatea nu e chiar o necesitate, devine cand profesia o cere sau domeniul in care iti doresti sa profesezi.

 2. Eu m-am amuzat teribil intr-o zi de cativa copii dep e facebook care aveau la education „scoala vietii” si dadeau like la imaginea aia in care Bill Gates spunea ca prietenul sau a terminat facultatea si e director la microsoft, iar el a abandonat-o si e proprietar.

  Serios acum, alea sunt exceptii. La fiecare 1 persoana cu un asemenea noroc sunt alte 100 000 de mii care ajung sa munceasca pe santier sau la capsuni in Spania. Si nu e vorba doar de noroc, e vorba si de competenta de si materie cenusie. Sper ca nu isi imagineaza cineva ca Steve Jobs, Michael Dell, Mark Zuckerberg, Bill Gates si care mai sunt au reusit datorita norocului…

 3. Sa fim seriosi, majoritatea facultatilor de la noi sunt niste glume, niste glume proaste ­čÖé
  Daca vrei sa faci treaba cu adevarat si sa conteze facultatea, trebuie sa muncesti mult in timpul liber. Exemplele tale de persoane care au reusit fara facultate sunt bune insa nu pot fi luate ca etalon, multi dintre ei sunt/au fost adevarate genii in domeniile lor de activitate.

 4. Facultatea este o pierdere de timp pentru ca nu vei invata multe lucruri care sa iti fie utile si sa te ajute in momentul in care vrei sa te angajezi.

 5. Stiu persoane care au 2 facultati si traiesc pentru 7 milioane pe luna.
  Stiu geniali care au avut 9 + la bac si nu au urmat o facultate, stiu alte persoane care avut nota mare la facultate si bac si tot degeaba…
  SI povestea continua…

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.