La ce ne ajuta diploma ?

De circa doua luni organizez cel putin o data pe saptamana interviuri de angajare, nu e vorba de un post de conducere sau ceva complicat, cautam si noi un om care sa stea intr-o locatie unde vin clientii. Sa stea e foarte corecta exprimarea, deoarece in medie are in jur la 10 persoane pe zi care il intreaba cate ceva, adica despre oferta, produse, etc. Pana la urma e un vanzator, insa unul specializat, cel putin asta se doreste. In doua luni nu am gasit o persoana capabila pentru aceasta munca, toti au diplome, studii dar nu stiu nimic…ma refer la lucruri simple; incepand de la o conversatie si terminand cu modul de prezentare la un interviu.

Nu poti sa vii in trening, blugi, sau nepieptanata la interviu, mai ales pentru un post care presupune relatii cu publicul. Nu este ok sa il intrerupi pe interlocutor, eu stiu ca esti ,, inteligenta” cele doua facultati din cv si alte patru cursuri asta spun..desi pe mine nu ma conving aceste aspecte. Cum naiba obtin unii o diploma sau doua, ba chiar trei iar ei habar nu au sa lege doua cuvinte in limba materna..si ma refer exclusiv cand limba materna e romana.

Multi purtatori de diploma sunt nevinovati, cred ca au luat diploma ca pe o raceala, oamenii acestia chiar nu merita sa fie chinuiti de aceasta povara numita diploma.

5 comments

  1. Culmea, chiar nu e vina lor! :)) Mentalitatea colectiva, care se rasfrange la nivel individual, a ajuns sa fie una de tipul „iau o diploma ca da bine la CV”. Si nu ar fi nimic rau in asta daca cel putin ar manifesta un interes real fata de domeniul in care isi doresc sa lucreze si si-ar dori sa se dezvolte in directia respectiva. Adica, ok, nu treci pe la facultate, iti iei diploma, dar macar intereseaza-te de ce presupune job-ul pentru care candidezi si pregateste-te in concordanta cu cerintele sale.

  2. Yamasha @

    Avem in firma persoane in posturi de conducere care nu au pregatire superioara si sunt de nota 10, isi cunosc munca, sunt profesionisti….e o problema insa sa ii depistezi cand vine vorba de angajare…

  3. pai cum sa nu aiba diplome daca facultatile se fac acum pe bani? bani sa iti platesti seminariile, examenele, profesorii sa mai intoarca privirea de la diverse chestii, proiecte cumparate, lucrari de licenta cumparate.. si uite diploma si uite si analfabetii 🙂 realitatea din Romania

  4. Pentru ca multi au diplome luate pe bani sau au facut facultatea doar de gura parintilor 🙂 Daca mai adaugam si implicarea tot mai scazuta a profesorilor din facultate, iata ca aici ajungem. Ma rog, am impresia ca se pune prea mult pret pe diplome si mai putin pe valoare.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.