zambesc.com RSS Feed

La ce ne ajuta diploma ?

De circa doua luni organizez cel putin o data pe saptamana interviuri de angajare, nu e vorba de un post de conducere sau ceva complicat, cautam si noi un om care sa stea intr-o locatie unde vin clientii. Sa stea e foarte corecta exprimarea, deoarece in medie are in jur la 10 persoane pe zi care il intreaba cate ceva, adica despre oferta, produse, etc. Pana la urma e un vanzator, insa unul specializat, cel putin asta se doreste. In doua luni nu am gasit o persoana capabila pentru aceasta munca, toti au diplome, studii dar nu stiu nimic…ma refer la lucruri simple; incepand de la o conversatie si terminand cu modul de prezentare la un interviu.

Nu poti sa vii in trening, blugi, sau nepieptanata la interviu, mai ales pentru un post care presupune relatii cu publicul. Nu este ok sa il intrerupi pe interlocutor, eu stiu ca esti ,, inteligenta” cele doua facultati din cv si alte patru cursuri asta spun..desi pe mine nu ma conving aceste aspecte. Cum naiba obtin unii o diploma sau doua, ba chiar trei iar ei habar nu au sa lege doua cuvinte in limba materna..si ma refer exclusiv cand limba materna e romana.

Multi purtatori de diploma sunt nevinovati, cred ca au luat diploma ca pe o raceala, oamenii acestia chiar nu merita sa fie chinuiti de aceasta povara numita diploma.

, ,
5 Comentarii
 1. Cristian :

  A zis pe data de 9 octombrie, 2013

  Culmea, chiar nu e vina lor! laughing Mentalitatea colectiva, care se rasfrange la nivel individual, a ajuns sa fie una de tipul „iau o diploma ca da bine la CV”. Si nu ar fi nimic rau in asta daca cel putin ar manifesta un interes real fata de domeniul in care isi doresc sa lucreze si si-ar dori sa se dezvolte in directia respectiva. Adica, ok, nu treci pe la facultate, iti iei diploma, dar macar intereseaza-te de ce presupune job-ul pentru care candidezi si pregateste-te in concordanta cu cerintele sale.

 2. Yamasha :

  A zis pe data de 9 octombrie, 2013

  sunt unii fara diploma care au mult mai mult habar decat aia cu diploma, cum ii triam in cazul asta?!

 3. dePop :

  A zis pe data de 9 octombrie, 2013

  Yamasha @

  Avem in firma persoane in posturi de conducere care nu au pregatire superioara si sunt de nota 10, isi cunosc munca, sunt profesionisti….e o problema insa sa ii depistezi cand vine vorba de angajare…

 4. ana :

  A zis pe data de 10 octombrie, 2013

  pai cum sa nu aiba diplome daca facultatile se fac acum pe bani? bani sa iti platesti seminariile, examenele, profesorii sa mai intoarca privirea de la diverse chestii, proiecte cumparate, lucrari de licenta cumparate.. si uite diploma si uite si analfabetii happy realitatea din Romania

 5. Ionut :

  A zis pe data de 10 octombrie, 2013

  Pentru ca multi au diplome luate pe bani sau au facut facultatea doar de gura parintilor happy Daca mai adaugam si implicarea tot mai scazuta a profesorilor din facultate, iata ca aici ajungem. Ma rog, am impresia ca se pune prea mult pret pe diplome si mai putin pe valoare.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*