Kastel bere fara alcool cu alcool

Nu sunt un consumator de bere inrait, insa din cand in cand mai sorb cate o bere fara alcool. Ieri m-am oprit la un magazin Penny Market sa imi iau ceva rece de baut, am dat peste o bere fara alcool de care nu auzisem pana acum. Kastel se numeste, am luat si implicit am golit una in cateva minute, nu mai mult de doua. Iar cand ma uit pe cutia de bere, undeva in partea de jos scrie cu litere ceva mai mici ,, 0,5 % alcool “. Eu voiam o bere fara alcool si aceasta din cel putin doua motive :

– in primul rand eram cum masina si sunt genul care din zece beri cu alcool se imbata de cel putin 11 ori.
– in al doilea rand nu prea agreez alcoolul la gust, nu imi place.

Cred ca era normal sa apara pe eticheta scris mare ,, Bere cu mai putin alcool “ si nu ,, Bere fara alcool “. Sunt curios daca cei 0,5 % alcool se vad pe etilotest…..si daca se vad, ce se intampla, sa ramai fara permis dupa o bere pe care scrie fara alcool nu prea ar fi ok. Probabil berea Kastel este ok pentru tarile in care este agreata o cantitate de alcool cand esti la volan, dar nu si dupa legislatia noastra.

10 comments

  1. Eu stiam ca si la noi poti avea un pic de alcool in sange si sa fie ok.

  2. Este permisa o valoare a alcoolemiei de pana la 0,80 g/l alcool pur in sange…

  3. 0.8 g/l este limita intre infractiune=suspendare si penal=proces, etc…

  4. unele legi de la noi nu coincid cu cele de peste hotare si trebuie avuta grija mare ce bagam in gura fiindca Garcea de abea apuca sa se lege de noi.Eu de exemplu,cand conduc,nu beau deloc alcool si as racomanda tuturor soferilor sa faca la fel ca mine…

  5. INDIFERENT de tara sau de reguli, in momentul in care scrie clar FARA ALCOOL, pai fara alcool sa fie 🙂 Nu poti sa risti anumite lucruri din vina lor…magarie pe fata 🙂

  6. daca o cutie de bere are 0,5% alcool/vol nu inseamna ca tu, daca o bei, vei avea o imbibatie alcoolica de o,5la mie in aerul expirat sau in sange. Concentratia va fi mult mai mica, neglijabila, imperceptibila pentru etilotest.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.