Incarcatorul universal, in curand la toate telefoanele Nokia

De ceva timp jucatorii cei mari de pe piata telefoanelor mobile (inclusiv Nokia) au ajuns la un acord in a avea un incarcator universal.
Un incarcator care sa poate fi folosit indiferent de tipul telefonului mobil.
Evident, e mai greu de implementat la telefoanele vechi asa ca acest incarcator va fi inclus de acum inainte, la noile modele de telefoane ce apar.

Astfel aceste noi modele de incarcatoare vor utiliza conectorul micro-USB, prezent inca de pe acum la unele modele Nokia si utilizat pentru transferul de date.

In mare aceste adaptoare au urmatoarele avantaje:
– usureaza viata. Astfel poti folosi orice incarcator pentru a-ti incarca telefonul. In cazul in care l-ai pierdut pe al tau, sau nu il ai cu tine sau mai stiu eu din ce motiv nu poti sa il folosesti
– din punct de vedere ecologic can cumperi un nou telefon nu trebuie sa arunci vechiul incarcator. Il vei putea folosi in continuare linistit. De asemenea probabil vor aparea pe piata si telefoane care vor fi vandute fara incarcator, astfel scazand si pretul

Acum urmeaza sa apara pe piata si chiar sa fie adoptat acest incarcator universal.

9 comments

 1. Din ce am citit majoritatea companiilor din domeniu vor adopta acest tip de incarcator:
  Apple, Huawei, LGE, Motorola, NEC, Samsung, SonyEricsson, ALCATEL

 2. Genial! macar de ar accepta toate companiile… de cate ori n am avut fiecare problema aceea cu „cine are un incarcator de …” si raspunsul „am doar de … nu si de …. „

 3. Defapt din ce am citit eu este vorba de un standard propus de uniunea europeana care va intra in vigoare incepand cu 2011.
  Din ce am mai citit trag concluzia ca esti fan nokia dar dezinformezi putin in articolul asta. Faci reclama necuvenita:)) Si Sony Ericsson Xperia x2, si probabil modelele mai noi cu android, si samsung wave si galaxy s si probabil multe alte modele deja folosesc varianta asta de incarcator. Cat despre legatura cu uniunea europeana, am citit cu ceva vreme in urma aici:
  http://www.gsmarena.com/microusb_to_become_the_standard_charger_plug_in_the_eu_next_year-news-2181.php

 4. Stefan nu ai citit 3 comentarii mai sus?
  Apple, Huawei, LGE, Motorola, NEC, Samsung, SonyEricsson, ALCATEL, toate vor adopta acest tip de incarcator.

 5. Am luat un telefon de la Orange modelul Malibu si are deja cablu de incarcare mini USB si alimentatorul are mufa USB normala.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.