Implant dentar, sau dinti strambi ?

Nu am dintii strambi. Insa cautand pe net dupa implant dentar, am dat de unele cabinete stomatologice care se lauda ca au schimbat danturi intregi la vedete. Cu alte cuvinte dupa epuizarea solutiilor care pot indrepta dintii se poate apela la implant. Adica scoatem dintii sanatosi care deranjeaza estetic, si cerem sa ni se insurubeze niste bucati de metal in gura ? Ca deh, iesim ,,stramb” in pozele de pe facebook. Sincer mi se pare ,,ilegal”, adica cred ca ar fi necesar un aviz psiho , sau ceva de genul, desi daca e sa analizam si alte modificari facute de unii, gen scos coaste, si marit fund sau gambe…Nu ar tretebui sa mai mire pe nimeni nimic.

Cand isi face medicul stomatolog implant dentar ?

Evident niciun stomatolog nu isi va face singur implantul, ci va apela la un coleg. Insa niciun medic stomatolog nu isi va scoate un dinte sanatos, chiar daca e stramb. Sunt la al doilea cabinet stomatologic, ambele unitati foarte bune, cu specialisti, aparatura de ultima generatie, etc. In ambele situatii stomatologul care se ocupa de mine este femeie si culmea ambele au o mica imperfectiune la dantura. Este vorba de un dinte care incaleca alt dinte. Nu ca as fi atent la acest aspect, insa la dentist vorbesti de dinti si implicit esti mai atent la dantura celui pe care il ai in fata. Si totusi nimeni nu isi scoate dintele sanatos pentru o dantura perfecta.

In concluzie implantul este bun, dar nu va fi niciodata mai bun decat un dinte natural. In situatii extreme implantul, poate fi cea mai buna solutie. Dar sa iti scoti un dinte sanatos pentru a casca bine in platou la Maruta, sau pe facebook……Sigur nu e o solutie potrivita. Lista celor care au recurs la ,, indreptarea ” danturii cu clestele este destul de lunga. Majoritatea ranjesc pe site-urile cabinetelor care au efectuat operatiunea. Pana la urma pentru cabinet e o solutie de promovare eficienta. Cat priveste beneficiarii: medicamente si tratamente. Nu de alta, dar daca maine vreo vedeta internationala ramane cu patru degete la mana, nu m-ar mira ca vreo tuta, pardon vedeta, de pe la noi sa ceara si amputarea unui deget 🙂 .

One comment

  1. Nu s a gandit nimeni la aparatul dentar, asa i? Am vrut tot timpul sa ma autoinformez cat mai bine. Aparatul dentar mi a rezolvat problemele dentare estetice. Apelati la aceasta varianta cu incredere. Nu eliminati dinti sanatosi.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.