zambesc.com RSS Feed

Ie Romanie o copie dupa Miss fata de la tara ?

In urma cu ceva ani pe Prima Tv rula o emisiune interesanta numita Miss fata de la tara. Interesanta emisiune atunci, poate si acum. Iar confirmarea vine de la o retea tv americana care a cumparat drepturi pentru a realiza si ei o astfel de emisiune. In urma cu ceva zile insa si cei de la Antena 1 au lansat o emisiune cu iz de ,, la tara”. Problema e ca mie mi se pare cam o copie a ceea ce a fost candva la Prima Tv. Doar ca numele e altul si ici, colo, cate o mica modificare. Or fi scumpe drepturile de autor ? Sau din obisnuinta, asa se procedeaza. Nu stiu pana la urma ce si cum, cert e ca pentru mine e o copie.

Nu imi plac copiile, nici chiar atunci cand intrec originalul

Am oroare de copii, nu stiu de ce. O fi de la invazia produselor made in China ? Habar nu am, ideea e ca nu imi place tot ceea ce este copie, chiar si atunci cand copia intrece originalul. Cand imi este servita o copie ma simt de parca sunt la restaurant si primesc o farfurie pe care nu a terminat-o clientul dinaintea mea. un fel de haine curate da purtate, cum ar spune un slogan de magazine cu haine second-hand.

O fi la moda sa copiezi ?

Cred totusi ca e la moda sa copiezi, ca doar altfel nu erau o groza de doctorate si alte lucrari stiintifice in sute de exemplare dar cu alt autor. Ca doar e simplu, fara bataie de cap. De ce sa gandesti, sa muncesti, cand o fac altii iar tu poti lua gratis.

Un Comentariu
  1. Chirita :

    A zis pe data de 9 martie, 2018

    Este intradevar mai usor sa copiezi decit sa gandesti, sa muncesti ,sa platesti drepturi de autor dar ce oare pe lumea asta nu a mai fost facut macar o singura data de ex. nu stiu ce mare cantaret afost dat de alt mare cantaret ca ar fi folosit citeva acorduri dintr-un hit al lui ,eu ca profan ma gadesc ca 7 note muzicale oricum le-ai aranja este imposibi sa nu obtii un mic plagiat dar poate exagerez eu.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*