Harry a declarat război familiei regale britanice

Prinţul Harry şi-a apărat într-un interviu de televiziune, difuzat duminică, volumul său de memorii, pe care îl consideră „necesar” şi din care anumite paragrafe ameninţă să dezbine şi mai mult familia regală din Marea Britanie cu patru luni înaintea ceremoniei de încoronare a regelui Charles al III-lea.

„După 38 de ani în care am văzut propria poveste relatată de atât de multe persoane cu deformări şi manipulări intenţionate, mi s-a părut momentul oportun să îmi reînsuşesc istoria şi să o povestesc eu însumi”, a declarat ducele de Sussex într-un interviu acordat pentru postul britanic ITV, difuzat cu două zile înaintea publicării volumului său de memorii, intitulat „Spare” („Rezerva”).

„Îmi iubesc tatăl, îmi iubesc fratele, îmi iubesc familia şi o voi iubi mereu. Nimic din ceea ce am scris în această carte nu a fost făcut cu intenţia de a-i răni sau de a le face rău”, a insistat prinţul Harry, dând asigurări că speră într-o „reconciliere” cu condiţia asumării „responsabilităţilor”, în special în ceea ce priveşte mutarea lui alături de soţia sa, Meghan, în California în anul 2020.

Prinţul Harry consideră că volumul lui de memorii este „necesar” pentru stabilirea „faptelor istorice”, adăugând că acum este animat de un sentiment de „uşurare”.

Dar, potrivit unor paragrafe extrase din această carte, ce au ajuns deja în presă după punerea în vânzare dintr-o eroare a volumului joia trecută în Spania, prinţul britanic nu a scutit de criticile sale aproape pe niciuna dintre rude, mai ales pe fratele lui, prinţul William, moştenitorul tronului, deja vizat în serialul documentar „Harry & Meghan”, difuzat de Netflix în luna decembrie.

Ducele de Sussex, în vârstă de 38 de ani, a spus că prinţul William este „fratele mult iubit şi inamicul declarat”, acuzându-l că l-a trântit la podea în timpul unei dispute din 2019 ce o viza pe Meghan, cu care Harry se căsătorise în anul precedent.

De asemenea, el l-a acuzat pe fratele său mai mare şi pe soţia acestuia, Kate, că aveau „prejudecăţi” faţă de Meghan, o actriţă americană metisă, iar acele prejudecăţi „au creat un obstacol” în calea acceptării depline a soţiei sale de către familia regală.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.