zambesc.com RSS Feed

Ghidul taranului roman

Nu vreau sa supar taranii si nici sa le dau sfaturi, insa pentru unii dintre ei as avea cateva sugestii. Si acestea ca un potential client. Imi plac produsele naturale, astfel daca sursa produselor este ok, cumpar produsele cu placere. Deci cum spuneam mai sus am cateva sugestii pentru micii producatori :

Pentru cei care vand siropuri, miere, dulceata :

Cautati sa folositi ambalaje noi, nefolosite, personal nu voi cumpara un sirop de muguri de brad ambalat intr-o sticla de fanta, probabil ,, pescuita ‘’ dintr-un tomberon. Prefer sa platesc mai mult, dar sa primesc produsul intr-un ambalaj nou, adica fara borcane cu miere care au eticheta de mustar, etc.

Pentru cei care vand oua :

Nu ma intereseaza data de pe oua, dar as aprecia sa nu fie fecale de gaina, eu stiu ca e natural, etc…, dar si acelea de casa trebuie spalate, e simplu spalam un pic si gata sunt clientul vostru.

Mere, pere in panere..

Imi plac foarte mult fructele, mai ales cele fara chimicale…

Deci sunt clientul vostru la acest capitol.. insa, am o rugaminte nu le mai dati luciu cu batista inmuiata in saliva, las ca le spal eu acasa.

In rest sa auzim de bine recolte bogate si neimpozitate.

, ,
11 Comentarii
 1. nic :

  A zis pe data de 5 februarie, 2013

  Da ai foarte mare dreptate sunt perfect de acord cu tine!

 2. Ionut :

  A zis pe data de 5 februarie, 2013

  Ambalajul vinde, chiar si-n cazul produselor de tara! Deci remarcile tale sunt cat se poate de in regula.

 3. Carol :

  A zis pe data de 5 februarie, 2013

  Amuzantă expunere a ideii laughing, dar, într-adevăr, ai dreptate. Pot fi oricât de naturale produsele, dar dacă vânzătorul nu-mi pare îngrijit, atât cu el, cât şi cu ceea ce vinde, nu aş cumpăra nici eu, fie că e el ultimul vânzător de produse naturale. Bunica mea vinde miere de albine şi (poate că nu orice bătrânel sau bătrânică îşi permite) eu îi printez nişte etichete pentru borcane (cumpărate, bineînţeles) şi chiar are şi propriul brand happy

 4. Ana- :

  A zis pe data de 5 februarie, 2013

  sa stii ca nici cele de la taran nu sunt 100% sanatoase…sad

 5. Roxana :

  A zis pe data de 5 februarie, 2013

  happy Si eu evit merele lustruite! Mi s-a intamplat sa ii surprind chiar in timpul procesului de lustruire… am plecat fara mere din piata.

 6. gari :

  A zis pe data de 5 februarie, 2013

  batista inmuiata in saliva laughing) ? scarbossss as aprecia sa le primesc murdare direct din pom sau din beci …acuma cate si mai cate or face si taranii astia

 7. Cristi :

  A zis pe data de 6 februarie, 2013

  surprise le da luciu cu scuipat? Sa-mi bag picioarele daca mai cumpar mere de la tarani.

 8. Jorjette :

  A zis pe data de 6 februarie, 2013

  Da…ești un orășean cu mofturi, care nu știe din păcate să aprecieze marfa. Nu vrei cumva când cumperi ceapa verde și proaspătă, să-i fie tăiate mustățile??

  Dacă aș avea un client ca tine, nu m-ar interesa că nu cumperi de la mine, oricine are dreptul de a alege, însă te-aș lăsa să cumperi ouă din alea făcute de găini stresate.

  Când ești un om simplu, nu mai faci astfel de mofturi (nu o spun cu răutate). Crezi că vechii oameni țineau cont de astfel de lucruri??

 9. dePop :

  A zis pe data de 6 februarie, 2013

  Jorjette@

  Sunt nascut si crescut la tara, apreciez produsele naturale si nu cred ca cer prea mult, de fapt daca s-ar tine cont de cateva aspecte elementare, cei care vand astfel de produse ar avea de castigat. Nu e un mare efort sa speli niste oua, clientul sigur ar alege pe cele curate in detrimentul celor care au atasate diverse materi lipicioasa. Iar cand vine vorba de fructe le prefer asa cum sunt fara luciu de la saliva. Nu cred ca e vorba de ,, pretentii ‘’ exagerate, e ceva normal, tine de educatie. Taranii nu sunt niste retardati, dar trebui sa isi de-a si ei interesul, ar fi in folosul lor.

  Iar cat priveste ceapa, tot timpul o iau pe cea cu mustati si pamant, prefer sa o curat eu, din ce am vazut unii tarani mai curata ceapa in vreo baltoaca de prin jurul pietii.

  Cei ce nu respecta clientul nu au nicio scuza, eu platesc asa ca e normal sa fie ,, normal’’ ceea ce cumpar…., nu vad niciun moft sau pretentie, nu trebuie sa acceptam niste obiceiuri care ne plaseaza undeva inaintea primatelor..

 10. Jorjette :

  A zis pe data de 8 februarie, 2013

  Eu până acum nu am văzut pe nimeni care să dea luciu la fructe cu salivă…și nici să spele ceapa în băltoace…

 11. dePop :

  A zis pe data de 8 februarie, 2013

  Cum o sa apara ceapa verde pe piata vin cu poze, cat priveste merele curatate cu batista si saliva se poate vedea oricand mai in toate pietele, doar un pic de atentie.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*