Fumatul interzis! Si mai departe ?

Asa, prin diverse locuri vad semne cu Fumatul interzis !. Si ma gandeam (ca si in cazul gadilatului) care e pedeapsa daca incalci aceasta interdictie. 😕

Fumatul interzis

Spre exemplu in tren e clara treaba. In tren fumatul e interzis. Daca te prinde controlorul ca fumezi, teoretic, iti poate da amenda. Am vazut controlori care au dat amenzi calatorilor ce fumau in tren si am vazut controlori care fumau alaturi de ei intre compartimente. In fine, ideea e ca exista o pedeapsa.

Dar daca fumezi, sa zicem in restaurant, exista o pedeapsa pentru asta? Poate sa vina cineva si sa te amendeze? Chelnerul? Sau tot ceea ce pot face e sa te invite afara din local?

Poti sa chemi politia daca cineva fumeaza in loc nepermis? Si daca o chemi, vine sau face misto de tine la telefon? Si daca vine, poate sa faca ceva? Sau vin doar ca sa mai faca miscare?

Intreb si eu de curiozitate, oricum sunt nefumator. 😀

11 comments

 1. Teoretic, amenda e aplicata de Politia Comunitara, care acum e Politie Locala. Da, fumatul trebuie pedepsit, doar ca nu prea exista metodele legale de constrangere.

 2. Vorbind teoretic, ca practic stiu ca nu prea se intampla, politia poate amenda pe cineva care fumeaza in loc nepermis? 😕
  Politia Comunitara, Politie Locala, care o fi ea.
  Exista lege? Sau in ce baza te amendeaza?

 3. Dap exista amenzi pentru fumat in locuri publice. Nu sunt sigura daca se dau fumatorului sau directiunii respectivului loc public sau ambilor, dar amenzi exista.

 4. Cat despre gadilat … sunt aproape sigura ca nu este considerat o fapta antisociala, asa ca nu vad de ce s-ar pedepsi … pe de alta parte daca din gadilat se ajunge eu stiu? la alunecari si spargeri de capete sau mai stiu eu ce, ar fi pedepsita fapta datorita consecintelor ei … presupun 😀 desi de omor din culpa prin gadilat … eu inca nu am auzit 😀

 5. Am descoperit legea: „Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun”
  Si da, se pare ca exista si exista amanda.

 6. Din nou, doar o lege de dragul de a fi data. Nimeni nu o respecta, nimeni nu tine cont de ea. Ce ar trebui sa facem ca sa si fie respectata? O intrebare la care nu cred ca vom primi prea repede raspuns…

 7. Nici chiar asa, legea se mai respecta.
  Pentru a fi respecta si mai mult cred ca ar trebui o mai mare implicare a oamenilor in problema asta.

 8. salut.
  sunt in Spania si vreau sazic ca de la 1 Ianuarie nu se mai fumeaza in baruri,restaurante,langa un copil mic chiar daca esti pe strada,in masina, si la 1 km de scoli si gradinite.

  Se respecta aceasta lege noua.Evident ca nu sta politita langa tine sa vada daca fumezi,dar daca te prinde in bar (se fac controale regulat), iti da amenda si tie si barului,asa ca nu te lasa de la inceput barmanul si in al doilea rand nu o faci tu ca persoana .Pe strada la fel nu sta langa tine dar trec masini la fiecare minut, sidaca te vede ca esti cu copil mic de mana si fumezi,o incurci.

  Norocul meu e ca nu fumez.Au scazut drastic clientii barurilor, deoarece nu-si mai bea cafeaua fiindca nu poate fuma.Poti fuma in afara localului,la locuri amenajate.

  Bafta

 9. Doresc sa stiu cine aplica amenzile, deoarece cel desemnat de conducatorul unitatii, nu are chitantier sau pv de sanctionare. In acest caz , cine aplica amenda?
  Care organism este abilitat?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.