zambesc.com RSS Feed

Fratii Cristescu – Timisoara

Este un subiect despre care nu as fi dorit sa scriu pe acest blog, insa in ultimul timp am dat peste tot mai multe articole in presa despre acest lucru. Pentru cei care nu stiu, fratii Cristescu sunt un soi de baroni locali, milionari de carton care s-au pripasit dupa revolutie. In acest moment sunt inclusi in topul celor mai bogati oameni ai tarii noastre sarace. Presa ii prezinta ca pe niste veritabili eroi care au construit cinstit, punand caramida cu caramida, incepand de la un chiosc in complexul studentesc la ceea ce au acum, adica uzine, hoteluri si toate celelalte obtinute mai pe nimic de la statul roman.

Nu sunt singurii in aceasta situatie, 99 % din bogatii Romaniei au avut acelasi traseu; au cumparat ieftin de la statul roman,au dezmebrat, vandut la fier vechi iar cu restul au cumparat alte fabrici. Bineinteles la toate acestea se mai adauga banii obtinuti dintr-un embargou si alte ,, afaceri” care in 99,9% din tari ar fi fost ilegale. Dar ce mai conteaza acum, faptele sunt consumate. Problema e ca deranjeaza sa vezi atatea aberatii in presa domnilor; daca sunteti bogati asta nu inseamna ca noi restul nu stim cum ati ajuns in aceasta postura. E mai bine sa stati ,, ascunsi” decat sa semnalizati cat de ,, afaceristi” sunteti. Altii poate au avut bun simt, principii si de aceea nu au calcat totul in picioare pentru a se imbogati.

, , ,
16 Comentarii
 1. Anu :

  A zis pe data de 24 octombrie, 2011

  Presa trebuie re-educata, ca sa nu mai idolatrizeze asemenea personaje. In frunte cu noi toti.

 2. dePop :

  A zis pe data de 24 octombrie, 2011

  Cred ca e vorba de banii, altfel nu pot sa imi inchipui cum de apar doua articole in acelas ziar la interval de 2 zile, ambele articole pupacesc dosul celor doi milionari.

 3. Marius :

  A zis pe data de 24 octombrie, 2011

  Cam asta si cu bogatii Romaniei hee hee Bine macar ca nu toti fac asa..

 4. Laurentiu :

  A zis pe data de 25 octombrie, 2011

  @ Marius: Nu toti…99%…ti se pare cumva putin pentru o tara care este totusi membra UE?

 5. cosmin :

  A zis pe data de 26 octombrie, 2011

  se pare ca la noi se merge pe principiul : „cine-i fraier si munceste..ori e prost ori nu gandeste.”

 6. Bogdan :

  A zis pe data de 27 octombrie, 2011

  de astia nu auzisem.. noroc cu tine happy

 7. Cal :

  A zis pe data de 28 octombrie, 2011

  Nici eu nu auzisem…buna zicala, chiar se potriveste la noi.
  Problema nu e a bogatilor, ci mai degreaba a saracilor…exista prea multi muritori de foame. Pana la urma revin tot la bogati…ca ei au si ce trebuia sa aiba cei care nu au deloc.

 8. Pos :

  A zis pe data de 28 octombrie, 2011

  Dapoi ce sa faci si cu increzutii astia, cred ca daca au bani sunt mai presus ca noi, n-ai sa vezi asa ceva…

 9. Ludo :

  A zis pe data de 6 noiembrie, 2011

  Fratii Cristescu sunt niste oameni de treaba au facut multe pentru orasul Timisoara.Au caractere diferite,dar au ajutat pe multi.Eu sunt unul dintre ei.Problema este ca sunt multi oameni din jurul lor care sunt niste parveniti,hoti si banditi.Baga mana adanc si fura.Toata lumea crede ca ei sunt asa si ii judeca pe ei pentru faptele altora.Ar trebuii sa mai faca putina curatenie in jurul lor.

 10. dePop :

  A zis pe data de 6 noiembrie, 2011

  Ideea este cum au ajuns sa aibe ce au ..corect sau nu ?
  Ne-am obisnuit sa ne umilim si pentru ceea ce este al nostru.
  Niciunul din milionari care au ajuns in aceasta postura prin dezmebrarea fabricilor nu sunt fara de ,, pacat”.
  Posibil ca tie sa iti fi facut bine, dar ce mai conteaza….o lacrima de fericire intr-un ocean de suferinta.

  Cat pentru orasul Timisoara nu au facut nimic……………, nu trebuie sa fim naivi.

 11. Bogdan :

  A zis pe data de 9 noiembrie, 2011

  Da.. e ca si cum ai spune ca Vantu sau mai stiu si eu ce interlop din asta a facut si lucruri bune pt ca a dat o paine unor jurnalisti. E exact ce spunea cineva mai devreme, o picatura de bine intr-un ocean de rau

 12. Ludo :

  A zis pe data de 20 decembrie, 2011

  Eu zic ca s-au facut o gramada de lucruri bune.Asta e parerea mea.Uitati-va in jurul vostru.

 13. Ludo :

  A zis pe data de 20 decembrie, 2011

  Sunt si lucruri rele care se intampla.Dar de cei din jurul lor sunt facute.Exemple ar fi destule….uite unul chiar azi…..ca sa vezi cum merg lucrurilebig grinirector in Bega Grup care prefera sa cheme o alta firma sa repare ce puteau face angajatii firmei Bega……pentru ce? Se numeste comision.Dupa care se duce si spune ca el a facut-o si mai primeste laude……numai ca angajatii firmei care au fost mai rapizi si au facut-o mai repede pana au venit ceilalti……au fost pedepsiti…….nu primiti nimic de Craciun.Nu ai cum sa faci treaba buna cu asa oameni.

 14. dePop :

  A zis pe data de 20 decembrie, 2011

  @ Ludo

  Fratii Cristescu au facut o gramada de lucruri bune, insa toate pentru burdihanul lor.

  La cate fabrici au facut praf, o actiune de genul celei cu bicicletele e egal cu zero,…..plus ca totul e aproape zero lei cheltuiala pentru ei, plus ca cei 20% din impozit astfel se pot pastra tot la ei….Totul e doar de fatada, insa romanul e obisnuit sa plece capul

 15. Arthur :

  A zis pe data de 24 decembrie, 2011

  Ludo :@

  Cum poti sa spui ca au facut bine, cand ei au prapadit toata industria din Timis si nu numai. Au facut bine pentru ei dupa ce au cumparat pe nimic fabrici intregi. Nu e cine sa ii scuture pe acesti milionari de carton care sau pripasit pe spinarea noastra.

 16. Milos :

  A zis pe data de 20 ianuarie, 2012

  Au prapadit tot Banatul, au pradat ceea ce s-a ridicat in sute de ani, niste profitori.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*