Fobii

Probabil fiecare dintre noi a auzit spunand pe cineva cunoscut ca are o anume fobie, desi de multe ori nu e vorba de asa ceva. Daca cautam explicatia in dictionar, ,, fobie = teama irationala si obsedanta referitoare la anumite obiecte sau anumite situatii” . Nu am considerat niciodata ca exista cineva normal si sa aibe aceasta problema, adica sa fie o problema serioasa. Zoofobia sau frica de anumite animale, este fobia la care vreau sa ma refer. Personal nu am problema cu niciun animal, dimpotriva imi plac, am oarece retineri cand e vorba de serpi, insa nu as numi acest lucru fobie.

Aseara fiind la cineva in vizita, de fapt ne-am intanit mai multi prieteni, gazda avea mai multe animalute, adica doi caini, o pisica si hamster. Doua din fetele prezente au avut reactii demne de pacienti ai unui spital care se ocupa de oameni cu probleme la ,, mansarda” cum spunea cineva intr-o sceneta. Sa tipi ca din gura de sarpe cand vine pisica spre tine, iar dupa sa stai in picioare pe scaun si tot odata sa tipi, nu mi se pare deloc normal………sa nu mai vorbim ca toate aceste actiuni au fost urmate de siruri de lacrimi.

La fel s-a intamplat si la contactul vizual cu hamsterul, desi acesta era in cusca. Ceea ce a fost si mai curios ca nu una din persoane a reactionat asa ci doua…Dupa aceasta experienta traumatizanta evident pentru pisica si hamster, nu pot decat sa spun ca zoofobia exista dar inclin sa cred ca doar la femei.

4 comments

  1. Si eu am probleme cu soarecii si serpii. Cu soarecii am o problema decat cand sunt aproape de mine, intru in panica si tip pana lesin, desi nu reusesc sa imi explic de ce, ca sunt animalute dragute. La serpi povestea e mai complexa: incepe de la teama de a pronunta termenul, continua cu teama de a-i vedea la tv sau de a auzii povestiri despre ei, si probabil cu teroarea cand ma voi confrunta cu asa ceva. Sper ca niciodata!

  2. Foarte nasol de cei care au astfel de fobii,mai ales de fobia spatiilor inchise(claustrofobie),pe care o poti intalni mai des decat pe celelalte.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.