Evită accidentele rutiere – Top 5 sfaturi utile

A10.Damage@zambesc.com@centru daune Bucuresti 1

Condițiile meteo și aglomerația sunt elemente ce contribuie adesea la provocarea accidentelor rutiere. Pe de altă parte, cele mai multe astfel de evenimente sunt provocate din cauza erorilor umane. Din acest motiv, este foarte important să adopți un stil de condus defensiv, să înțelegi și să respecți regulile de circulație și, nu în ultimul rând, să te gândești la viața ta și a celor din jur.

Imaginează-ți acum ce s-ar întâmpla dacă, fiind pe grabă, în drum spre serviciu provoci chiar tu un accident. În primul rând, o să-ți faci șeful să te aștepte mult mai mult sau poate că în ziua respectivă nu o să rezolvi nici măcar un task la birou, fiind prins cu toate demersurile legate de evenimentul neplăcut. Sigur, există și posibilitatea de a apela la servicii specializate cum ar fi, de exemplu, un centru daune Bucuresti. În acest fel poți scuti foarte multe drumuri, însă în mod clar ziua ta nu va mai fi la fel de bună. Iată care sunt principalele sfaturi de care să ții cont atunci când te urci la volanul mașinii:

Rămâi calm pe toată perioada călătoriei

Principalul aspect pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când conduci este calmitatea. Încearcă să nu te enervezi în trafic, chiar dacă ceilalți șoferi nu respectă regulile de circulație. Nervozitatea poate afecta concentrarea, iar de aici mai este doar un pas până la provocarea unui accident. Mai mult, evită să conduci atunci când te simți obosit sau ești supărat. Încearcă să îți organizezi bine timpul, astfel încât să nu fii nevoit să te grăbești și, mai mult, evită certurile cu ceilalți participanți la trafic.

zambesc

Concentrează-te la drum, semne și marcaje rutiere

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este atenția. Încearcă să nu folosești telefonul mobil atunci când conduci. Fără să vrei, acesta o sa te captiveze și riști să fii implicat în evenimente deloc plăcute. În plus, dacă este necesar să vorbești la telefon există numeroase alte modalități, precum handsfree sau conectarea prin bluetooth.

Păstrează distanța regulamentară față de celelalte mașini

Extrem de important este să respecți limitele de viteză legală și să te adaptezi condițiilor de drum. În plus, este recomandat să păstrezi distanța față de celelalte mașini, astfel încât să poți efectua orice manevră în deplină siguranță.

Asigură-te că mașina este perfect întreținută

Un alt factor important în prevenirea accidentelor este întreținerea mașinii tale. Asigură-te că aceasta se află în perfectă stare de funcționare și nu evita verificările periodice în service-uri autorizate.

Fii vizibil pe toată perioada călătoriei

Din păcate, foarte mulți șoferi uită treptat de un aspect foarte important: vizibilitatea. Pentru a preveni evenimentele neplăcute, asigură-te că pe toată perioada călătoriei o să ai faza de întâlnire aprinsă. De asemenea, ține cont și de semnalizare.

Așadar, atunci când pornești la drum, asigură-te că vei adopta o atitudine calmă și că vei respecta toate regulile de circulație. Focusează-te la drum și evită pe cât posibil să folosești telefonul mobil. Cele mai multe astfel de incidente se produc tocmai din cauza neatenției. Nu ai vrea să fii și tu implicat într-o astfel de situație, așa-i?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.