zambesc.com RSS Feed

E normal ca preturile in magazine sa fie in euro?

Am trecut azi pe la Orange Shop sa imi iau o husa din silicon Nokia CC-1005 si un card de 4 giga pentru Nokia N8. Nu am gasit decat roz, asa ca nu mi-am luat dar nu asta e problema.
Problema e ca preturile la acesorii erau in euro.
Vi se pare normal? thinking

Adica la noi in tara moneda oficiala e Leul (avand ca subdiviziune banul). De ce preturile in magazine sunt in euro? De ce nu sunt in dolari spre exemplu?
Plus ca, am interbat la casa, se poate plati in euro? Nuuuu… doar in lei.
Pai ai pretul in euro si tu imi accepti doar lei ? loser

Si nu mai e corect din alta privinta, daca preturile nu sunt afisate in lei eu habar nu am cat costa. Pentru ca nu stiu cursul euro, nu stiu la ce curs calculeaza ei, nu stiu daca ce e afisat acolo e pretul final sau mai adauga si tva. Si ma trezesc la casa ca nu am destui bani.

Bine, si nu e neaparat vorba de Orange Shop, la ei am vazut azi treaba. Insa am mai vazut aceasi manevra si prin alte magazine.

, , ,
12 Comentarii
 1. Tot un Andrei :

  A zis pe data de 9 februarie, 2011

  i’m back laughing

  păi simplu se rezolvă problema… ANPC tongue
  eu deja am o plăcere morbidă…am pe fast dial ANPC. Și cum îl prind pe unu cum pac l-am ars…apăi dacă tot suntem golani să fim toți, păi așa doar unii???

 2. Andrei Dutu :

  A zis pe data de 9 februarie, 2011

  Da, probabil ca asta e rezolvarea.
  Dar uneori am alte treburi mai bune de facut, nu am timp de pierdut cu reclamatii si chestii. big grin

 3. geo :

  A zis pe data de 9 februarie, 2011

  asa e de cand lumea, adu-ti aminte acum vreo 10 ani daca mergeai sa-ti iei un calculator asa era (e adevarat cursul s-a mai stabilizat intre timp) … pretul tre’ sa aiba TVA inclus … cursul e 4,25 winking
  Am fost in Suedia la un moment dat si puteai plati in mall cu toate monedele din jur + euro, dar cursul era motivant sa mergi sa schimbi intr-un colt al mall-ului… plus ca e un gigant romanesc (daca se poate spune asa ceva), n-ai ce sa ANPC acolo … ar fi totusi normal sa ti se spuna cursul, sau sa fie afisat

 4. Andrei Dutu :

  A zis pe data de 9 februarie, 2011

  Daca acum 10 ani se facea la fel, nu inseamna ca e neaparat bine.
  Da, ar fi ok sa fie pretul in euro dar sa iti si acepte plata in euro.
  Nu asa, pretul in euro dar acepta plata doar in lei.

 5. un Dan :

  A zis pe data de 9 februarie, 2011

  Legal este ca preturile sa fie afisate in lei cu TVA inclus. Deasemenea in Romania plata cash nu se poate face decat in lei.
  Dar, cum marile companii vor sa-si protejeze profitul prognozat si sa castige cat se poate peste valoarea acestuia, asistam la anomalii de genul.
  Intr-o tara normala aceste situatii ar trebui raportate, dar in Romania inspectorul ANPC se duce la orice mare companie, daca are curaj, le atrage atentia, aia se fac ca nu inteleg, inspectorul scrie amenda, aia o contesta, stau sase luni pana vine termenul de judecata si castiga sa nu plateasca amenda pt ca au avocati care se leaga de orice virgula dintr-o lege.
  Personal nu as cumpara dintr-un asemenea magazin.
  Cand voi fi platit in euro, adica atunci cand euro va deveni si moneda Romaniei, desi sut slabe sperante, voi intra si eu in acel magazin, daca nu da faliment.
  Dar toti facem compromisul cu telefonia mobila, care are pretul in euro, diverse alte abonamente tot in euro…

 6. firma de contabilitate :

  A zis pe data de 9 februarie, 2011

  naspa,asa se intampla la noi in romania doar suntem tara lui papura voda la noi e k la nimeni etc.

 7. Mihaela :

  A zis pe data de 9 februarie, 2011

  Este si o tactica de a atrage atentia la pret. Pare mai ok pretul de 100 euro, decat 400 lei. La prima vedere ai impresia ca e mai ieftin, te uiti mai cu atentie…
  Asta nu inseamna ca sunt de acord, chiar ma enerveaza acest mod de afisare pentru ca e confuz si de cele mai multe ori iti inseala asteptarile.

 8. Andrei Dutu :

  A zis pe data de 10 februarie, 2011

  Chiar sunt curios, oare e o lege in privina asta? o lege referitor la afisarea preturilor in magazine.
  Adica care e legea, efectiv?

 9. Tot un Andrei :

  A zis pe data de 10 februarie, 2011

  …pe sistemul stau pe buda si ma plictisesc…sun la ANPC (adevarul de unde poti sa vorbesti cu ei cel mai bine)…si ghici ce…pretul in valuta e legal
  WTF zic eu…si il intreb pe batranul Google si el spune

  https://www.zf.ro/analiza/statul-roman-permite-inexplicabil-preturi-in-euro-desi-moneda-nationala-este-leul-7383055

 10. Tot un Andrei :

  A zis pe data de 10 februarie, 2011

  HG nr. 947/2000 republicata 2008 privind modalitatea de indicare a preturilor produselor oferite consumatorilor spre vanzare

 11. Tot un Andrei :

  A zis pe data de 10 februarie, 2011

  a se vedea Art. 3 din lege….inca o dovada ca in romania anormalul e lege laughing… ce-mi place

 12. Dan B :

  A zis pe data de 13 noiembrie, 2011

  da, e ok si normal ca preturile sa fie afisate in EURO atata timp cat este specificat sau afisat, macar la casa cursul de schimb pentru ziua respectiva. Atata timp cat toate produsele sunt din import si respectivul cumpara marfa cu EURO sau DOLAR. Si eu am un magazin online cu multe produse la vanzare. Cumpar totul in Euro si vand in Euro la cursul afisat de BNR pentru ziua in care se vinde prosudul respectiv. Avand in vedere ca tu cumperi marfa saptamanal, azi cumperi cu 4.3 si maine cu 4.5 mi se pare normal sa nu schimbi zilnic preturile daca tu stabilesti 1,5 euro adaos la fiecare produs. Ar fi un haos sa faci asta si atunci afisezi in euro. e doar o parere care de altfel o si aplic. o zi excelenta tuturor.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*