Durata de viata a implantului dentar

Zilele trecute am avut ocaziea sa pun cateva intrebari unei specialiste in implantologie dentara. Am citit cate ceva pe aceasta tema, insa informatiile de pe net se cam bat cap in cap. Daca majoritatea site-urilor prezinta implantul dentar ca pe o solutie perfecta, in realitate se pare ca nu e chiar asa. Implantul dentar este ultima solutie dupa toate variantele care pot salva un dinte.

Adica nu te duci la stomatolog sa iti scoti un dinte sanatos pentru ca te-ai plictisit de acesta si vrei un implant. Daca totusi nu ai alta solutie este bine sa stii ca este posibil ca organismul tau sa respinga implantul dentar . Daca totul este ok si implantul ,, reusit” nu te culca pe ureche. Un implant nu va fi niciodata mai bun decat dintele tau natural.

Ce garantie primeste un implant dentar?

Multe site-uri prezinta oferte de genul implant pe viata. Este corecta oferta daca posesorul va avea viata mai scurta dupa implant. In realitate durata de viata a unui implant dentar este undeva la 10 ani. Exista cazuri care au trecut de cei 10 ani, ba chiar au ajuns pe la 15 ani. Dar e vorba de exceptii si nu reguli. In plus este un domeniu in care experienta este inca irelevanta. Exista produse care nu sunt pe piata decat de 8-10 ani, Astfel ca nu se poate vorbi din experienta. Iar de garantie pe viata nici vorba.

In concluzie cel mai bun implant este cel de la mama natura, chiar daca e stramb. Iar daca totusi este nevoie de un implant dentar cautati un stomatolog cu experienta. Mana de lucru in acest domeniu este mai valoroasa decat reclama pe care o are materialul folosit la implant.

2 comments

  1. Putini stomatologi spun povestea celor 10 ani. Dar cam așa este, uneori implantul poate rezista si mai puțin. Foarte important dupa cei zece ani , nu ramaneti fără dinte se poate interveni din nou cu un implant. Intervenția poate fi mai complicata, dupa caz. Ideea e ca nu trebuie sa va gândiți ca se termina dantura dupa 10 ani 🙂

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.