zambesc.com RSS Feed

Divort, divorturi

Nu am experienta la capitolul divort, nu am trecut prin asa ceva, nici nu prea aveam cum. Inainte de divort ai nevoie de casatorie, cu toate astea in ultimile 6 luni am tot auzit de acest subiect printre cunoscuti sau mai putin cunoscuti. De exemplu in cladirea unde locuiesc exista 16 apartamente, in circa jumatate de an au avut loc in jur de 5-6 divorturi, mai mult sau mai putin oficiale.

Adica unii nu au ajuns sa faca si actele, dar sunt in curs, posibil sa se razgandeasca.., etc. Problema e ca am si alte cunostinte, prieteni care sunt in aceeasi faza, unii cu copii, altii nu…

De ce divorteaza unii ?

Greu de explicat, totusi daca ar fi sa fac o lista de motive din ceea ce am auzit, am avea urmatoarele explicatii :

– 25 % din situatii el are pe alta
– 25 % din situatii ea are pe altul
– 10 % el sau ea, ajung sa aiba o problema, pur si simplu nu se adapteaza la relatie..
– 40 % din cazuri, el lucreaza, ea se plictiseste, vrea altceva, dar nu inainte de-a lua si ceea ce a dus-o la altar, adica banii lui.

Nu stiu cat sunt de corecte aproximarile mele in procente, insa se pliaza perfect pe cazurile pe care le cunosc. Este clar ca daca doi oameni nu se inteleg trebuie sa se desparta, insa in ce conditii ?

Imi este greu sa inteleg cum peste noapte doi oameni care se iubeau la nebunie se transforma in doi oameni care se urasc de moarte. Mai rau decat turcii cu romanii pe vremuri. Nu am pretentia ca o relatie sa fie in genul unor animale care isi gasesc perechea pe viata.

Dar nici nu pot sa inteleg cum e posibil ca o femeie sa se marite pentru bani.
Ca doar sa pui mana pe bani trebuie sa treaca ceva timp..o fi un fel de armata pentru unele femei, mai degraba o inrolare in Legiunea Straina. Cativa ani face ceva cu forta pana ajunge sa puna mana pe ce si-a dorit..un fel de misiunea vietii.

Nu pot decat sa invat cate ceva din suferintele altora, sper sa nu am parte de asa ceva, mai ales ca anul acesta voi renunta si eu la burlacie happy .

, , , ,
8 Comentarii
 1. Ionut :

  A zis pe data de 27 martie, 2013

  Nu am idee cum este sa treci prin asa ceva insa nu cred ca este un sentiment prea placut. Bineinteles ca in anumite circumstante, divortul reprezinta solutia optima pentru solutionarea problemei, insa chiar nu mi-as dori sa treci prin asa ceva.

 2. dePop :

  A zis pe data de 27 martie, 2013

  Ionut@

  Nu cred ca isi doreste cineva sa ii se intample, dar cand vezi atatea, te gandesti daca mai are rost sa te insori..happy

 3. Cristi :

  A zis pe data de 27 martie, 2013

  Problema principala este ca acum se munceste de dimineata pana seara. Asa ajungi sa te vezi cu consoarta 2-3 ore pe zi. La munca ai colegi/colege cu care petreci mai mult timp decat cu familia….and one thing leads to another….. Eu asta vad ca principala cauza a divorturilor

 4. Ana- :

  A zis pe data de 27 martie, 2013

  este groaznica treaba cu divortul, sincer prefer asa cum sunt eu, impreuna cu cineva, apoi ne despartim si tot asa, nu as oficializa decat daca as fi 90% sigura ca va merge forever!

 5. miruna :

  A zis pe data de 27 martie, 2013

  Problema este ca timpul prezent iti ofera mai multa libertate (emotionala, financiara, sexuala) si mai putin respect pentru valori. Asta este ceea ce cred, de aici si rata ridicata de divort… Sau poate ca blocul tau le poarta ghinion!happy

 6. Dorel :

  A zis pe data de 28 martie, 2013

  Buna ziua!
  Personal consider ca indiferent de „nebunia’ zilnica de la servici, de problemele existente pentru fiecare dintre noi pe plan profesional, in momentul cand suntem acasa este nemaipomenit sa ne bucuram de cei dragi. Totdata, chiar daca nu suna bine, decat sa stai cu cineva „din complezenta” mai bine de ‘gospodaresti’ singur. Oricum, o relatie se cladeste in timp si este greu de mentinut. O primavara minunata va doresc!

 7. anca :

  A zis pe data de 30 martie, 2013

  Eu personal am trecut printr-un divort…ne-am rutinat, el si-a gasit pe alta…o experienta extrem de neplacuta, dar asta-i viata.

 8. Viore :

  A zis pe data de 30 martie, 2013

  Da , cand incepem sa auzim tot felul de scenari, statisti avem impresia ca unul la 10 oameni nu diverteaza sau nu pareste pe cineva si tot asa…
  Insa n-ai ce face, suntem oameni miracole nu putem face…


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*