Descopera tot ce trebuie sa stii despre credite

Creditul bancar este un imprumut rambursabil care implica plata unor dobanzi. Oamenii fac credite de cele mai multe ori pentru a-si cumpara o masina, pentru renovarea locuintei sau pentru cumpararea unui nou telefon sau telezivor. Pentru mai multe detalii despre credite click aici.

   Iata ce trebuie sa urmaresti atunci cand faci un credit

Valoarea totala a creditului – depinde de scopul creditului si de tipul imprumutului bancar. Pentru orice tip de credit calculul se face in functie de salariu primit lunar.

Moneda in care ai luat creditul – daca vei lua un credit in euro trebuie sa ai in vedere ca sansele ca acesta sa creasca sunt mai mari deoarece leul se tot devalorizeaza

Perioada de creditare sa fie proportionala cu suma imprumutata –  cu cat perioada de creditare este mai mare cu atat suma pe care o vei inapoia va fi mai mare. Trebuie sa te gandesti bine si sa ai garantia ca iti vei putea achita creditul indiferent de situatiile prin care treci.

Ai grija la dobanda – suma pe care o achiti lunar catre banca depinde de fluctuatiile dobanzii, de accea trebuie sa ai mare grija la formula de calcul a ratei dobanzii.

ROBOR – rata medie a dobanzii, se aplica la creditele in lei si este calculata la 3 si la 6 luni. In cazul in care ROBOR-ul creste si rata ta va creste. Acesta se calculeaza zilnic si creste atunci cand sunt prea putini bani pe piata.

Rata dobanzii aplicabile – in cazul in care ai rate restante pot aparea costuri neprevazute. Banca poate percepe costuri suplimentare in cazul in care nu iti respecti clauzele contractuale.

Cel mai bine este sa eviti creditele prea mari pe care la un moment dat nu ti le vei mai putea permite. Gandeste-te ca acest imprumut se face pe o anumita perioada de timp si ca pot aparea lucruri neprevazute. Lucrurile pe care le cumperi se vor devaloriza in timp iar tu vei ramane sa achiti pentru ele. Calculeaza-ti bine salariul si gandeste-te daca iti permiti un astfel de credit sau nu inainte de a-l face.

One comment

  1. Cel mai bine este sa eviti cat poti de mult creditele …sistemul bancar romanesc este deplorabil…

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.