Depeche Mode, în concert la București

Trupa britanică Depeche Mode va lansa un nou album în 2023, urmat de un turneu mondial, primul în ultimii cinci ani, informează AFP.

Intitulat „Memento Mori”, acest al 15-lea album de studio va fi lansat în luna martie a anului viitor, a anunţat marţi, la Berlin, solistul trupei Dave Gahan.

Inspirat atât de pandemia de coronavirus, cât şi de pierderea membrului fondator la trupei Andy Fletcher, care a murit în luna mai la vârsta de 60 de ani, albumul va preceda un turneu, al 19-lea pentru Depeche Mode, care va începe în martie în California, la Sacramento.

„Avem ocazia să facem muzică şi să o cântăm pentru voi, sperând să vă aducem un sentiment de bucurie şi de solidaritate, la scara noastră mică, într-o lume care pare a fi în mod constant într-o anumită formă de agitaţie”, a declarat Gahan într-o conferinţă de presă.

Depeche Mode a vândut peste o sută de milioane de discuri în întreaga lume, iar printre cele mai mari hituri ale sale se numără „Just Can’t Get Enough”, „Everything Counts”, „Never Let Me Down Again” şi „Walking In My Shoes”.

Trupa a avut un succes uriaş cu albumul „Violator” (1990), care a inclus hiturile „Personal Jesus” şi „Enjoy the Silence”.

Iniţial, formaţia era compusă din claviaturistul şi compozitorul Vince Clarke, claviaturistul, cântăreţul şi compozitorul Martin Gore, claviaturistul Andy Fletcher şi din solistul şi compozitorul Dave Gahan.

Vince Clarke a părăsit trupa la sfârşitul anului 1981 şi a fost înlocuit doi ani mai târziu de Alan Wilder.

Ultimul album de studio al trupei Depeche Mode, „Spirit”, a fost lansat în 2017 şi a fost urmat şi de un turneu în Europa şi pe continentul american.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.