Amenajarea locuinței este un proces destul de complex, care necesită o atenție destul de mare până și la cele mai mici detalii. În această privință, oamenii au tendința să acorde o atenție mai mare amenajării interioare, în comparație cu atenția acordată amenajării exterioare. În mare parte acest lucru este de înțeles, ținând cont de faptul că cea mai mare parte a timpului o petrecem în interior. Totuși, trebuie să avem în vedere faptul că locuința este ca o carte de vizită pentru locuitorii acesteia și că prima interacțiune o avem cu exteriorul acesteia, cu curtea și cu grădina. Din acest motiv, trebuie să utilizăm materiale de calitate și pentru amenajarea exterioară, astfel că poți opta pentru proiecte cu piatra naturala, care sunt din ce în ce mai apreciate de arhitecți. În această categorie intră atât proiectele cu piatră naturală decorativă, de dimensiuni mici și în nuanțe deschise, cât și alte materiale, precum granitul, marmura, travertinul, andezitul, onixul sau ardezia.
De ce să optăm pentru piatră naturală decorativă pentru amenajarea exterioară?
Piatra naturală decorativă este un material versatil, atractiv și rezistent, care se utilizează cu preponderență în amenajarea exterioară, fiind foarte apreciată atât de arhitecți, cât și de toți oamenii. Din punct de vedere cromatic, aceasta se regăsește în nuanțe de alb -gălbui, gri sau roz. În ceea ce privește dimensiunea, piatra naturală decorativă este disponibilă în următoarele variante: 1.3 mm, 3.7 mm, 7.10 mm, 10.16 mm și 16.32 mm.
Datorită faptului că se regăsește în mai multe variante de culori și dimensiuni, piatra naturală decorativă este versatil, putând fi integrată în foarte multe proiecte. De exemplu, în cazul în care vrei ca spațiul amenajat să aibă un aspect elegant și simplu, atunci poți opta pentru pietre naturale decorative de dimensiuni mai mari. Datorită simplității sale, piatra naturală are un avantaj destul de important, și anume acela că nu se va demoda niciodată.
Pe lângă aspectul interesant pe care îl oferă fiecărui proiect în care sunt integrate, pietrele naturale decorative mai au și avantajul durabilității. Acestea sunt foarte rezistente, atât la șocuri mecanice, cât și la temperaturi extreme sau la efectele negative a altor factori. În plus, nu trebuie să-ți bați foarte mult capul în ceea ce privește întreținerea și curățarea acestora.
În ce fel de proiecte pot integra piatra naturală decorativă?
Așa cum am menționat anterior, datorită aspectului său și faptului că se găsește în diferite nuanțe sau mărimi, piatra naturală decorativă poate fi integrată în numeroase proiecte. În general, oamenii utilizează piatră naturală decorativă în încadrarea într-un mod estetic a aleelor. Pentru un rezultat și mai atractiv, se pot planta flori printre bucățile de piatră sau se pot amplasa mici ghivece sau alte decorațiuni de grădină.
Pe lângă această variantă, piatra naturală se poate pune în ghivece sau pe lângă brazi sau copaci. În acest fel, plantele vor avea un aspect și mai interesant. Piatra naturală se poate utiliza și în amenajarea teraselor, pentru coloane sau glafuri.